Nieuws Internationaal MKB innovatie KIA Veiligheid Halfgeleidermachines Veiligheidstechnologie Valorisatie & Marktcreatie

Hightechindustrie aan beide kanten van de grens

Wanneer Duitsland en Nederland hun innovatiekracht bundelen, worden ze samen Weltmeister, zegt Hans Brouwers van Oost NL/GO4EXPORT.

Bron: Duitslandnieuws

Vanuit Enschede, Wageningen of Nijmegen ben je in zo’n twee uur in interessante Duitse regio’s vol innovatiekracht zoals Münsterland, Ostwestfalen-Lippe of de Ems-Achse, met elk grote strategische belangen voor Nederland. “Toch weten we nog veel te weinig van elkaar hoe sterk en veelzijdig de hightechindustrie aan beide kanten van de grens is. Daardoor missen we kansen.”

Aan het woord is Hans Brouwers van Oost NL/GO4EXPORT. Als HTSM-makelaar Duitsland steekt hij bijna wekelijks de grens over om Oost-Nederland met Duitsland maar vooral Münsterland, Ostwestfalen-Lippe en de Ems-Achse beter te verbinden. “Onlangs nam ik een groep Duitse ondernemers op inspiratietour door Oost-Nederland. Men was positief verrast over het hoog innovatieve gehalte van de Nederlandse bedrijven en hoe bedrijven onderling hun innovatiekracht bundelen, onder meer met onderzoekers van kennisinstellingen om te komen tot de innovaties van vandaag en morgen.” 

Bekijk hier de video van de inspiratietour langs kwalitatief hoogwaardige bedrijven uit Oost-Nederland als AWL, Demcon, Royal Kaak, 247 TailorSteel en initiatieven als fieldlab robotics, Perron 038 en One Planet:

Lees het hele artikel

Nieuws Internationaal MKB innovatie KIA Veiligheid Halfgeleidermachines Veiligheidstechnologie Valorisatie & Marktcreatie