Nanotechnologie High Tech Materialen Fotonica Electronica Nieuws

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Invest-NL lanceren samen het Deep Tech Fonds (DTF). Het DTF zal investeringen doen in kennisintensieve start- en scale-ups in sectoren als fotonica, quantumtechnologie, nanotech en hightech om de technologische kennis en internationale concurrentiepositie van Nederland te versterken.

Bron: Invest.nl

Het DTF ondersteunt kennisintensieve start- en scale-ups om de technologische kennis en internationale concurrentiepositie voor Nederland te versterken. Het DTF wil investeren in bedrijven met innovatieve, complexe technologie. Voor innovatieve ondernemingen die zowel kennis- als kapitaalintensief zijn, is het vaak moeilijk om financiering te vinden. In de meeste gevallen gaat het om nieuwe technologieën die zich nog niet bewezen hebben en waar relatief grote risico’s aan kleven.

Marc Hendrikse, boegbeeld Holland High Tech: “Het DTF is een cruciaal initiatief voor bedrijven in sectoren als bijvoorbeeld micro-elektronica, fotonica, quantumtechnologie, nanotech, medische technologie en high tech materialen. Het gaat hierbij vaak om nieuwe technologieën waar relatief grote risico’s bij horen, zowel in tijd als in geld. Daarom is de Topsector Hightech Systemen en Materialen blij met de introductie van het DTF.”

Lees verder op Invest.NL

Nanotechnologie High Tech Materialen Fotonica Electronica Nieuws