‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Nationaal Groeifonds geeft opnieuw belangrijke impuls aan hightech

Nationaal Groeifonds geeft opnieuw belangrijke impuls aan hightech

Tijdens de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds wordt in totaal € 5 miljard en daarnaast een reservering van € 1,3 miljard euro door het kabinet beschikbaar gesteld voor programma’s die bijdragen aan innovatie en het groeivermogen van Nederland. De voorstellen NXTGEN HIGHTECH, PhotonDelta, GroenvermogenNL, Duurzame Materialen NL, Luchtvaart in Transitie en EinsteinTelescope op gebied van sleuteltechnologieën en materialen krijgen in totaal 2,9 miljard euro. Holland High Tech, de topsector High Tech Systemen en Materialen, is intensief betrokken bij deze voorstellen.

Marc Hendrikse, boegbeeld van Holland High Tech: “De adviescommissie en het kabinet hebben met hun keuzes voor toekenning vandaag getoond dat investeren in sleuteltechnologieën noodzakelijk is om oplossingen te vinden voor de maatschappelijke uitdagingen waar wij samen voor staan. Wij zijn trots op het feit dat wij als topsector hier een grote bijdrage kunnen leveren en tevens het verdienvermogen van Nederland kunnen versterken. In de programma’s gaan vele organisaties uit ons uitgebreide ecosysteem intensief samenwerken. Dit zijn bestaande en bekende (mkb) bedrijven, start-ups, scale-ups, overheden en kennisinstellingen, maar ook nieuwe partners. Wij staan klaar om met elkaar aan de slag te gaan.” 

Nationaal Groeifonds 

Het Nationaal Groeifonds is in 2020 gestart met als doel om het duurzaam verdienvermogen van Nederland te versterken. Het Nationaal Groeifonds investeert samen met initiatiefnemers in projecten die zorgen voor duurzame economische groei op langere termijn. Het kabinet trekt tot 2025 in totaal € 20 miljard uit voor het Nationaal Groeifonds. Het gaat om gerichte investeringen voor: kennisontwikkeling en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. In deze tweede ronde zijn via verschillende ministeries 37 projecten ingediend. 28 voorstellen wisten met een gedegen onderbouwing de adviescommissie te overtuigen en zijn nu gehonoreerd. 

De toegekende voorstellen uit de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds waar Holland High Tech bij betrokken is, zijn:

  • NXTGEN HIGHTECH   
  • PhotonDelta   
  • GroenvermogenNL 
  • Duurzame MaterialenNL  
  • Luchtvaart in Transitie   
  • Einstein Telescope  

Lees hier het volledige bericht op onze website

Nationaal Groeifonds tweede ronde

 

Nieuws

Agenda

alt_text
21 april 2022

Webinar

Holland High Tech evenement

Nieuwste generatie autoradars

alt_text
26 april 2022

Beurs

Holland High Tech evenement

Holland High Tech paviljoen op Laser World of Photonics

alt_text
10 mei 2022

Event

Holland High Tech evenement

Battery Day: Construction Industry and Recycling