‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Holland High Tech | Update maart 2023

Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs

230315uitreiking-prins-friso-ingenieursprijs6771-finalisten.jpg

Jacquelien Scherpen, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en lid van het Holland High Tech topteam, is door de vakjury van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2023. De publieksprijs ging naar Kerusha Lutchmiah, afvalwaterdeskundige bij Royal HaskoningDHV. De KIVI Engineering Student Team Award was voor team CORE Changemakers uit van de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees meer
Holland High Tech nieuwsbrief

Nederlands consortium ontwikkelt HemiCAT-lasercommunicatieterminal

De hoogefficiënte kleine demonstrator HemiCAT gaat de datatransmissiecapaciteit van kleine satellieten vergroten door met de aarde te communiceren via laser. De HemiCAT-terminal bouwt voort op de CubeCAT, die begin 2023 zal worden gelanceerd. 

Het HemiCAT-project is mogelijk gemaakt door PPS-toeslag van Holland High Tech. Het consortium onder leiding van TNO omvat verder FSO Instruments (Demcon & VDL) en AAC Hyperion (onderdeel van AAC Clyde Space). 

Lees meer

Nieuws

MKB en innovatie enquête

Innovatie is de aanjager van productiviteit en concurrentiekracht. De bedrijven in de high tech sector kenmerken zich door grote mate van kennisontwikkeling en innovatie. MKB speelt hierin een belangrijke rol. Om passende acties en activiteiten te organiseren voor het MKB horen wij graag waar de directe uitdagingen en behoeftes liggen. Om dit te inventariseren hebben wij deze korte enquête opgesteld. Deelname duurt slechts 5 minuten. Dankjewel!

Ga naar enquête
Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
23 maart 2023

Symposium

Holland High Tech evenement

KIA-Veiligheidssymposium

alt_text
29 maart 2023

Event

Extern evenement

AM for Production

alt_text
29 maart 2023

Event

Extern evenement

Aerospace Tech Week

30 maart 2023

Symposium

Extern evenement

Optomechatronics Symposium 2023

4 april 2023

Seminar

Extern evenement

Seminar: European Defence Fund

TINT-Apeldoorn-video-nieuwsbericht.pngEerste technohub voor inclusieve technologie

Inclusieve technologie biedt ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én aan werknemers die om langer inzetbaar te blijven. TINT Apeldoorn is de eerste technohub voor inclusieve technologie van Nederland. In een nieuwe video laten Kennisalliantie Inclusie en Technologie, Lucrato, Saxion Hogeschool, IJssel Technologie en VDL Weweler zien waarom deze Learning Community werkt.

Kijk de video

Aankomende en open calls