Calls Quantumtechnologie Nanotechnologie PPS financiering KIA Sleuteltechnologieën Smart Industry Sleuteltechnologieën

Quantum Delta NL lanceert de tweede call voor wetenschappelijk quantumonderzoek. De call uit het Nationaal Groeifonds-programma Quantumtechnologie staat nu open voor aanvragen, tot 13 april 2023. Deze call geeft uitvoering aan de actielijn ‘onderzoek en innovatie’ van het programma Quantum Delta NL. Er is ca. 10,4 miljoen euro beschikbaar. 

Meer informatie

Doel van de call

Het doel van NWO en Quantum Delta NL is de broodnodige wetenschappelijke en technologische doorbraken realiseren op het gebied van quantumtechnologie. De call zal vrijwel identiek zijn aan de call in 2022. Bijzonder aan de call is dat net-gepromoveerde onderzoekers een persoonsgebonden onderzoeksbudget kunnen aanvragen. Daarmee wordt beoogd om jong talent in de quantumtechnologie te stimuleren. Dat is in de eerste ronde goed gelukt (vier toewijzingen uit deze categorie van de zestien toekenningen in totaal).

10,4 miljoen euro

In deze tweede ronde is 10,4 miljoen euro beschikbaar. NWO hanteert hierbij de integrale kostensystematiek, zoals in alle programma’s van het Nationaal Groeifonds: NWO vergoedt dus de volledige kosten van het aan te stellen personeel. Onderzoekers kunnen aanvragen indienen voor projecten voor één PhD-student of één postdocpositie die uiterlijk december 2028 afgerond zijn. Uit efficiencyoverwegingen zijn de calls van 2023 en 2024 samengevoegd tot één ronde. In 2024 zal er dus geen call plaatsvinden.

Doorlooptijd

  • Call for proposals Quantum Technology 2022: € 5,33 miljoen. Looptijd: 2022 – 2028
  • Call for proposals Quantum Technology 2023/24: € 10,48 miljoen. Looptijd: 2023-2028

Naar de call for proposals

Calls Quantumtechnologie Nanotechnologie PPS financiering KIA Sleuteltechnologieën Smart Industry Sleuteltechnologieën