Nieuws Quantumtechnologie KIA Sleuteltechnologieën Nanotechnologie MKB innovatie Sleuteltechnologieën

Het QDNL Participations- fonds heeft als doel de uitdaging voor beginnende quantumtech-startups in het land te omzeilen en daarmee onderzoekers te helpen hun technologie om te zetten in investeerbare startups. Het initiatief wordt gesteund door Quantum Delta NL. 

Bron: Quantum Delta NL

QDNL Participations- fonds

Het fonds is ontworpen om onderzoekers de financiële steun te bieden die ze nodig hebben om hun onderzoek voor te bereiden op commercialisering. Het fonds zal daarnaast investeren in bedrijven in de hele kwantumtechnologie-industrie, waaronder hardware-, communicatie- en detectietechnologieën, evenals bedrijven die componenten leveren die essentieel zijn voor de groei van de sector.

Het QDNL Participations- fonds wordt gesteund door Quantum Delta NL, een stichting die bestaat om het Nederlandse quantumtechnologie-ecosysteem te koesteren en te ontwikkelen.

Ton van 't Noordende, QDNL Participations managing director:

We willen heel vroeg instappen en ervoor zorgen dat we oprichters beschermen en ondersteunen door ervoor te zorgen dat de eerste check in het bedrijf er een is van geduld en ondersteuning, want dat is eigenlijk waar de problemen meestal al vandaan komen.''

Hulp bij lanceren van startups

Vertegenwoordigers van het fonds merkten ook op dat het voertuig ook onderzoeksteams zal helpen bij het lanceren van startups op basis van hun technologie, en tot € 50.000 zal aanbieden aan teams die veelbelovende kwantumtechnologieën ontwikkelen, voordat ze zelfs maar als startup zijn opgenomen. Deze financiering zal vervolgens worden omgezet in een aandeleninvestering als en wanneer het team klaar is om verder te gaan met een levensvatbaar bedrijfsmodel via een SAFE-notitieovereenkomst.

Infinity

Naast het fonds heeft Quantum Delta NL ook een nieuw ondersteuningsprogramma gelanceerd genaamd Infinity. Dit programma is ontworpen om Nederlandse universitaire onderzoekers te helpen bij het navigeren door het spin-outproces van de universiteit en het werven van hun eerste financieringsronde. Infinity wil tegen 2028 de beste, meest verbonden, duurzame quantum startup-sector ter wereld bouwen.

Omdat het programma niet gebonden is aan een specifieke universiteit, is het in staat om onafhankelijk, deskundig advies te geven over hoe oprichters hun onderzoek op de juiste manier kunnen commercialiseren, met de juiste partners. En als het gaat om fondsenwerving, kunnen oprichters gebruikmaken van Infinity's netwerk van meer dan 800 deep tech-investeerders wereldwijd, waaronder QDNL Participations.

Nieuws Quantumtechnologie KIA Sleuteltechnologieën Nanotechnologie MKB innovatie Sleuteltechnologieën