‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Update | Holland High Tech | maart 2022

Samen vergroten we de impact van High Tech!

Een nieuw jasje voor de Holland High Tech nieuwsbrief, welkom! In deze Update delen we technologische innovaties, nieuwe samenwerkingen, events, calls, publicaties, kortom content die interessant is voor het hele hightech ecosysteem.

Ook onze website is splinternieuw. Heb je suggesties of relevante content? Laat het ons weten via de onderstaande button. Veel leesplezier!

Mail ons!
Holland High Tech nieuwsbrief

Grenzen verleggen van fotonische quantumcomputing

QuiX Quantum lanceert 's werelds grootste fotonische quantum processor. De processor presteert bijna twee keer beter dan de huidige generatie processoren. Dit zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we informatie verwerken, op gebieden zoals machine learning, chemie en financiën.

Lees meer

Nieuws

Zo min mogelijk impact op de patiënt

Om gezond oud te worden is het belangrijk om zowel professioneel als sociaal deel te nemen aan de samenleving. Een lang verblijf in een ziekenhuis kan dit beperken. Minimaal invasieve medische interventies kunnen hier uitkomst bieden. Hiervoor stelt NWO financiering beschikbaar. Doe jij mee aan de KIC-call Sleuteltechnologieën voor minimaal invasieve interventies in de zorg?

Lees meer
Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
14 april 2022

Human Capital

Holland High Tech evenement

Pitch & Speeddate business cases Vrouwen in Techniek

alt_text
6 april 2022

Event

Holland High Tech evenement

Elektrificatie & batterijontwikkelingen voor elektrisch vliegen

alt_text
31 maart 2022

Webinar

Extern evenement

Matchmaking KIC 'Next Generation High Tech Equipment'

29 maart 2022

Event

Holland High Tech evenement

Workshop Predictive Maintenance in de lucht- en ruimtevaartindustrie

29 maart 2022

Event

Extern evenement

Eurostars Evenement 2022 | Sleuteltechnologie | MKB

Kansen voor verbeteringen van cyber-physical systemen

Nederland is internationaal koploper in ultranauwkeurige hightech equipment. Daarmee levert de Nederlandse hightech industrie een belangrijke bijdrage aan de welvaart en het verdienvermogen van Nederland. Via het nationale investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH wordt een nieuwe generatie hightech equipment ontwikkeld. In dit programma is er speciale aandacht voor de zogenaamde cyber-physical systemen, waarvoor NWO financiering beschikbaar stelt.

De nieuwe KIC-call Sleuteltechnologieën: NextGeneration High Tech Equipment biedt kansen voor verbeteringen van cyber-physical systemen. Verbeteringen kunnen bijvoorbeeld een slimme robot werkzaamheden laten uitvoeren in voor mensen gevaarlijke situaties.

Belangrijke data

  • De deadline voor het indienen van aanvragen is 21 juni 2022
  • Op 31 maart is een matchmaking waar initiatiefnemers hun project kunnen pitchen om publiek-private consortia te vormen
Lees meer