‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Holland High Tech | Update juni 2023

Europese samenwerking trend in Smart Industry

Van veilig data delen in en buiten de keten tot steeds meer robotisering in fabrieken, dit kan niet tot stand komen zonder Smart Industry. Hierbij is internationale samenwerking de grote gemene deler. Marc Hendrikse, boegbeeld Holland High Tech, en Smart Industry Ambassadeur Peter van Harten vertellen over de relevantste ontwikkelingen in de hightech-sector. "Innoveren, digitaliseren en toekomstbestendig worden doe je echt met elkaar. Het doel? Meer efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid." Lees meer

Smart-Industry-1.jpg

Schrijf je in voor nieuwsbrief KIA ST

Sleuteltechnologieën bieden oplossingen voor onze maatschappelijke uitdagingen en veranderen de manier waarop wij in de toekomst leven, leren, innoveren, werken en produceren. In de Kennis- en Innovatieagenda Sleuteltechnologieën werken kennisinstellingen, bedrijven en overheden samen aan de ontwikkeling van sleuteltechnologieën voor alle topsectoren. Meer weten over wat er gebeurt op het gebied van sleuteltechnologieën? Ga naar de website en abonneer je op de nieuwsbrief.

Schrijf me in

Prominente prijzen in de hightech

Fred Roozeboom heeft de Gordon E. Moore-medaille ontvangen. Hij is voormalig research fellow bij Philips en NXP en nu actief als emeritus hoogleraar bij Universiteit Twente en adviseur bij start-up Carbyo. In totaal veertig jaar onderzoek op het gebied van halfgeleiders heeft Fred Roozeboom een Lifetime Achievement Award opgeleverd van zijn mede-solid-state technologen bij de Electrochemical Society. Lees meer

Bram Nauta heeft de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap ontvangen, de NWO- Stevinpremie. Als onderzoeker ontvangt hij de premie voor zijn uitmuntende, baanbrekende en inspirerende werk. De Stevinpremie honoreert in de eerste plaats de maatschappelijke impact. Lees meer

Holland High Tech nieuwsbrief

Vrouw in techniek aan het woord: Jacquelien Scherpen

Als hoogleraar bij Rijksuniversiteit Groningen en Captain of Science van ons topteam is Jacquelien Scherpen een prominent figuur in de hightech industrie. In deze video praat zij over het belang van hightech en waarom vrouwen hierin een belangrijke rol spelen. Zij vertelt ook wie haar rolmodellen waren en hoe zij andere vrouwen coacht.

Bekijk de video ←

Nieuws

InnovatieMakelaar in beeld: Dirk van Ledden

InnovatieMakelaars helpen innovatieve MKB-ers gratis met uiteenlopende vraagstukken. Dirk van Ledden heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in verschillende ondernemingen. Met zijn kennis en expertise ondersteunt hij als InnovatieMakelaar ondernemers. Zijn focus ligt met name op het snijvlak van technologie en de foodindustrie, waar hij verbindingen legt en helpt bij het toepassen van technieken en technologieën. We spraken met Dirk over zijn werk als InnovatieMakelaar.

Lees het artikel
Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
11 juli 2023

Holland High Tech evenement

Semicon West

alt_text
5 augustus 2023

Conferentie

Extern evenement

Small Satellite Conferentie 2023

5 september 2023

Event

Extern evenement

IAA Mobility 2023

4 september 2023

Extern evenement

Innovatiemissie Taiwan: Semiconductors

21 november 2023

EVENT 2023

Holland High Tech evenement

Holland High Tech EVENT 2023 (NL)

Hightechindustrie 2040: krachtige innovatieagenda nodig voor Nederlandse hightech

TNO schrijft in een recent gepubliceerde paper dat de Nederlandse hightech sector oog in oog staat met nieuwe kansen dankzij de snelle ontwikkeling van technologieën zoals AI, quantum en fotonica. TNO pleit voor een gezamenlijke strategie van bedrijven, kennisinstellingen en de overheid om deze kansen te benutten en stelt dat het Nationaal Groeifonds moet worden omgezet in een structureel financieringsinstrument voor R&D. Marc Hendrikse, boegbeeld Holland High Tech, ondersteunt deze visie en benadrukt dat een nationale strategie cruciaal is voor de hightechsector en het verdienvermogen van Nederland.

Lees meer

symposium-innovatie-en-onderzoek-voor-defensie.png

Terugblik geslaagd symposium Innovatie en Onderzoek voor Defensie

Tijdens dit symposium hebben professionals uit bedrijfsleven gesproken met experts van defensie over innovatie voor veiligheid in de komende jaren. Door de inzet van extra middelen, zoals aangekondigd in de kamerbrief Uitvoeringsagenda Innovatie en Onderzoek van Ministerie van Defensie, kunnen meer bedrijven aan de slag in deze essentiële sector. Hier de terugblik en alle presentaties.

Lees meer

Netherlands Academy of Engineering officieel van start

Op dinsdag 23 mei 2023 is de Netherlands Academy of Engineering (NAE) officieel van start gegaan met de oproep aan de wetenschap en het bedrijfsleven om namen aan te dragen voor nominaties voor de benoeming van NAE Fellows.

Lees meer

Aankomende en open calls