‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Holland High Tech | Update mei 2023

Succesvolle deelname Hannover Messe

Hannover Messe bracht veel ondernemers, potentiële klanten, politici, wetenschappers en nieuwe innovaties bij elkaar. Nederland presenteerde zich op de beurs onder de titel ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future' bij het Holland High Tech House en met Netherlands Innovation Square.

Hannover-Messe-NB.png

In deze terugblik lichten we de volgende onderdelen uit: vier videoverslagen van de Hannover Messe, het verslag van de internationale discussie 'Women in Tech', de liveblog van de Hannover Messe & Hannover Messe in beeld. Lees de volledige terugblik.

Nationaal Groeifonds-programma NXTGEN HIGHTECH officieel van start

Organen-op-chips, recyclebare windmolenwieken en handsfree voedselproductie. Dat klinkt wellicht nog ver weg, maar binnen het Nationaal Groeifonds-programma NXTGEN-HIGHTECH wordt hier hard aan gewerkt.Vanaf vandaag, 9 mei, gaan met de steun van dit programma gaan ruim 330 partijen uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen, samenwerken aan nieuwe hoogtechnologische machines en productietechnologieën om deze ontwikkelingen op de markt te brengen.

De komende zeven jaar wordt binnen zes kerndomeinen (agrifood, biomedische productietechnologie, energie, composiet, lasersatelliet-communicatie en semiconductors), hard gewerkt aan slimme oplossingen.

Marc Hendrikse, bestuursvoorzitter NXTGEN HIGHTECH: “De urgentie van nieuwe technologische toepassingen is hoog en we hebben nú oplossingen nodig. De kracht zit in de breedte van het programma. Er wordt niet alleen gewerkt aan nieuwe toepassingen en technologieën, maar ook aan het digitaliseren van fabrieken en de supply chain.” Lees meer.

Update basislijst sleuteltechnologieën 

Sleuteltechnologieën (key enabling technologies) veranderen de manier waarop wij in de toekomst leven, leren, innoveren, werken en produceren. De basislijst van sleuteltechnologieën uit 2018 is herijkt op basis van de actuele ontwikkelingen en reflecteert bijvoorbeeld de snelle opmars van kunstmatige intelligentie, het belang van quantumtechnologie en de klimaattransitie.Deze lijst speelt een belangrijke rol in de kennis- en innovatieagenda Sleuteltechnologieën, het Nationaal Groeifonds, NWO-calls en voor de inzet van regionale middelen en EU-cofinanciering. Daarnaast vormt deze lijst de basis voor de Nationale Technologiestrategie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, die later dit jaar wordt bekendgemaakt. Lees meer.

Holland High Tech nieuwsbrief

Baat bij inzet InnovatieMakelaar

Paul Hieltjes, InnovatieMakelaar, voegt graag waarde toe. Hij ging aan de slag met Innovation Handling, die naast dienstverlener ook producent wilde worden. Het ontwikkelteam is enthousiast: "Als eigenaren wilden we graag hulp bij de innovatiestrategie. We zien kansen in een nieuwe markt voor zeer nauwkeurige vochtigheidsmetingen. We hebben met hulp van Paul nu een werkend ‘proof of concept’."

Lees het artikel

Nieuws

De essentie van een Learning Community

In een learning community werken bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen nauw samen en worden leren, werken en innoveren optimaal aan elkaar verbonden. Innovaties komen daardoor sneller tot ontwikkeling en vinden ook sneller hun weg in de praktijk van bedrijfsleven en onderwijs. In deze video nemen Marc Hendrikse en Eva van der Boom je mee naar de essentie van learning communities en het belang van deelname van bedrijven. Bekijk de video ⬇

Klik!
Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
11 mei 2023

Festival

Extern evenement

Dutch Innovation Days

alt_text
16 mei 2023

Conferentie

Extern evenement

Fe+male Tech Heroes Conference 2023: "Dare to Grow"

24 mei 2023

Event

Extern evenement

Digital Summit Euregio

31 mei 2023

Event

Extern evenement

10 jaar High Tech NL

21 november 2023

EVENT 2023

Holland High Tech evenement

Holland High Tech EVENT 2023 (NL)

NorSat-TD.jpg

Nederland voorloper in lasersatellietcommunicatie

Nederland voorziet een grote toekomst voor lasersatellietcommunicatie, daarom investeren we veel in deze nieuwe technologie. Een eerste mijlpaal is de lancering van SmallCAT, een experimenteel satellietinstrument dat data via laserlicht van de ruimte naar de aarde kan versturen. SmallCAT is op vrijdag 14 april aan boord van de Noorse satelliet gelanceerd. De SmallCAT is ontwikkeld door TNO in samenwerking met AAC Hyperion en het Ministerie van Defensie en werd mede gefinancierd door NSO, ESA-ARTES en het innovatiebudget van defensie.

Lees meer

Big Science meets (Holland) High Tech

Ben jij als hightech-ondernemer bekend met Big Science en overweeg je hier actief mee aan de slag te gaan? Of heb je hier nog niet van gehoord en ben je benieuwd welke kansen en mogelijkheden Big Science biedt voor jouw bedrijf? Dan is de bijeenkomst op 2 juni bij Mikrocentrum in Veldhoven interessant voor jou! Collega-ondernemers met Big Science ervaring leggen het uit. Naast deze ervaringen uit het verleden worden nieuwe uitdagingen gepresenteerd waarvoor nog partners in de hele toeleveringsketen gezocht worden. De Industrial Liaison Officers van het ILO-net van NWO staan klaar om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden.

Programma & aanmelden

Aankomende en open calls