nl

Innovation Handling heeft baat bij inzet InnovatieMakelaar

Innovation Handling heeft baat bij inzet InnovatieMakelaar

Paul Hieltjes voegt als InnovatieMakelaar waarde toe. Hij heeft zich ingezet voor het bedrijf Innovation Handling bij het verder ontwikkelen van het product HumiTemp. Paul gaf ondersteuning in de vorm van een serie gesprekken met het ontwikkelteam. Hierbij werd aandacht besteed aan alle aspecten die bij het ontwikkelen van serie product aan de orde komen. We begonnen bij de klantwens en de huidige marktpartijen. Dit resulteerde in inzicht in innovatie en toepassing van de technologie.

Wat is de HumiTemp?

Dit bijzondere meetinstrument geeft een nauwkeurige en betrouwbare meting van de relatieve vochtigheid. Met het HumiTemp meetsysteem wordt met geluid de vochtigheid gemeten volgens een akoestisch meetprincipe. Er is weinig onderhoud en herkalibratie nodig. Veroudering en condensatie hebben geen invloed op de metingen. Innovation Handling uit Veldhoven sprak de wens uit om naast dienstverlener ook producent worden. Om verder te groeien is productontwikkeling nodig, gebruik makend van hun beproefde technologie. Onderdeel van de nieuwe strategie is de overgang van maatwerk meetopstellingen naar serieproductie.

Innovation-Handling-update.png

Blij met inzet InnovatieMakelaar

Wilhelm van Schaik van Innovation Handling: “We hebben de samenwerking als van grote waarde ervaren. Voor ons betekende de komst van Paul een boost in de snelheid van en een bredere visie op het ontwikkelproces. Als eigenaren wilden we graag hulp bij de keuze van de innovatiestrategie en de daarbij horende aanpak. We zien kansen in een nieuwe markt voor zeer nauwkeurige vochtigheidsmetingen. Het is erg belangrijk om een goede vertaalslag te maken van de marktanalyse naar een product ontwikkel traject. Het HumiTemp meetsysteem is zeer geschikt om in te zetten in zaadconditionering, conditionering- en opslagruimten in de voedinsgmiddelenindustrie zoals bij kaasopslag maar ook in musea.”

“We hebben met hulp van Paul nu een werkend ‘proof of concept’. Op basis van analyses met Paul hebben we nu een beter inzicht in vragen als: hoe specifiek moet het product worden? Hoe maken we ons concept geschikt voor gebruik bij de opslag van landbouwproducten waar grote series van dit product nodig zijn?”

Paul heeft ze begeleid in het gehele proces om te kiezen wat voor product en hoe ze dit product kunnen vermarkten. Inmiddels werkt hij aan de tweede opdracht voor het product HumiTemp. Hierbij wordt verkend welke innovatie, technologie en technieken er nodig zijn om een onderdeel van de productie van het meetinstrument te automatiseren zodat er tegen lagere kosten meer geproduceerd en de innovatie meer gebruikt kan worden. 

Ook gratis advies?

Ook interesse in de gratis adviezen van een InnovatieMakelaar? We helpen je graag! Neem contact op met Ronald van Es.

Stuur een mail

Digital Twin technologie

Argaleo-IM-ers-foto.png

Lees artikel
Alle testimonials

InnovatieMakelaar Paul Hieltjes

Paul heeft veel ervaring op het gebied van innovatie en productontwikkeling in de sectoren Advanced Instrumentation, Electronics en Embedded Systems en ondersteunt ondernemers met kennis over deze technologieën en markten. Hij beheerst verschillende innovatiemethodieken om tot innovatie en ontwikkeling te komen van een product of bedrijf. 

Leer alle InnovatieMakelaars kennen