Nieuws Quantumtechnologie Halfgeleidermachines Nanotechnologie Fotonica Geavanceerde meetapparatuur KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën

ASML en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben vandaag een nieuwe fase in hun langdurige samenwerking aangekondigd. Dit omvat een gezamenlijk gedefinieerd onderzoeksprogramma, de bouw van een nieuwe ASML-onderzoeksfaciliteit op de TU/e-campus, inclusief de realisatie van een ultramoderne cleanroom.

Foto door: Bart van Overbeeke 

Het nieuw gecreëerde programma zal samen tot 40 PhD-posities per jaar creëren, waarvoor de TU/e ​​internationaal vermaarde wetenschappelijke toptalenten zal werven. ASML zal op haar beurt haar topingenieurs leveren als hybride docenten op deze gebieden en zal het aantal stageplaatsen vergroten. Deze aanpak zal de reeds bewezen en langdurige nauwe samenwerking tussen de TU/e ​​en ASML opschalen en het beste op het gebied van wetenschap en techniek samenbrengen in Brainport Eindhoven.

Nieuwe onderzoeksfaciliteit

Daarnaast kondigde ASML aan dat de TU/e bezig is met het verlenen van een langlopend leasecontract op de TU/e-campus, waar ASML in de komende jaren een nieuwe onderzoeksfaciliteit zal realiseren om zijn onderzoeksteam onder te brengen. De nieuwe faciliteit zal ook beschikken over gedeelde werkruimten, vergaderzalen, onderzoekslaboratoria en een cleanroom. De nieuwe cleanroom krijgt ook analytische en productieapparatuur in een open onderzoekslaboratorium dat ook beschikbaar is voor de TU/e, andere onderzoekscentra en industriële partners. Deze gezamenlijke cleanroomruimte moet synergie mogelijk maken tussen academische onderzoeksgebieden van wederzijds belang, zoals fotonica, quantum, nanomaterialen en chipfabricage.

Lees meer

Nieuws Quantumtechnologie Halfgeleidermachines Nanotechnologie Fotonica Geavanceerde meetapparatuur KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën