‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Update | Holland High Tech | november 2022

Circulaire transitie | EVENT 2022

Circulaire oplossingen vragen om een slim herontwerp van producten en ketens. "Je moet de componenten van een systeem immers eerst retour hebben voordat je ze als bedrijf opnieuw kunt inzetten. Daarvoor heb je een nieuw of aanvullend verdienmodel nodig: hoe ga je de kosten van inzamelen en opnieuw verwerken terugverdienen," aldus Navied Tavakolly tijdens het Holland High Tech EVENT. "De vraag naar kritische materialen in de hightech neemt sterk toe en recyclingpercentages moeten de komende jaren dan ook naar 70 procent of meer," zo vatte Luc Kikkert de discussie samen.

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier

 

Groene waterstof via elektrolyse | EVENT 2022

"Om energie-afhankelijkheid te verminderen is het doel voor 2030 om in Europa 10 miljoen waterstof zelf te produceren en 10 miljoen ton te importeren." Zo trapte sessieleider Jörg Gigler af in de parallelsessie tijdens het Holland High Tech EVENT.

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier.
 

Holland High Tech nieuwsbrief

Onderzoek naar chips, wrijving en stents

Deze maand start UT in samenwerking met Holland High Tech drie publiek-private onderzoeksprojecten over chipontwerp, wrijvings- en slijtageprocessen en patiënt-specifieke stents met een totaalbudget van 4,9 miljoen euro. De private partners zijn NXP Semiconductors, Teledyne Dalsa, SKF, DAF Trucks, Tata Steel, Shell en Terumo Aortic. Dankzij deze impuls krijgen acht promovendi en één postdoc de kans om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Lees meer

Nieuws

Aanvalsplan Techniek

Door het tekort aan technici dreigt onze sector vast te lopen. Daarom slaan techniekbranches de handen ineen om 60.000 technische vacatures te vervullen. In het ‘Aanvalsplan Techniek’ van onze partners FME, MetaalUnie samen met WENB, Bouwend Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland worden onconventionele oplossingen gekoppeld aan de gedegen maatregelen die al jaren gangbaar zijn.

Lees meer
Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
13 december 2022

Event

Extern evenement

Meeting Materials 2022

14 december 2022

Beurs

Holland High Tech evenement

Holland High Tech paviljoen op SEMICON Japan 2022

31 januari 2023

Internationalisering

Holland High Tech evenement

Photonics West 2023: PhotonicsNL, PhotonDelta & Holland High Tech

21 november 2023

EVENT 2023

Holland High Tech evenement

Holland High Tech EVENT 2023 (NL)

Aankomende en open calls

 

Terugblik Holland High Tech EVENT 2022

Kijk en lees hier de complete terugblik van ons event, met inhoud van de plenaire keynote van Jan Rotmans, de presentaties en videoverslagen van de acht interactieve pasallelsessies en de schermpresentaties.

Terugblik EVENT 2022