‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk in je browser
Holland High Tech nieuwsbrief
Holland High Tech | Update januari 2023

De 12% Challenge 

Om als Nederlandse maakindustrie internationaal competitief te blijven is een digitaliseringsslag nodig. Een grote opgave, die we alleen samen kunnen oppakken. Wil jij aan de slag met het digitaliseren van jouw organisatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? De 12% Challenge biedt hulp! Ontdek tijdens de introductiesessies vrijblijvend hoe je met behulp van diverse experts samen met andere ondernemers praktisch aan de slag kunt gaan. Je realiseert iedere maand 1% verbetering in de digitalisering van het bedrijf. Opbrengst? Meer productiviteit, concurrentievermogen en extra liquiditeit!

Vertel me meer

Batterij recycling 

In Europa wordt het verplicht om in nieuwe batterijen een aandeel aan recyclebare materialen op te nemen; waarschijnlijk 40% in 2025 en 55% in 2030, zo kwam naar voren tijdens het Holland High Tech EVENT 2022. In Nederland zijn er op dit moment alleen nog weinig tot geen gebruikte batterijen om te verwerken, met uitzondering van een handvol exemplaren afkomstig uit schadeauto's. Fietsbatterijen zijn klein en lastig in te zamelen. Hoe zorgen we er voor dat we als de Europese wetgeving straks van kracht wordt toch voldoende recyclebare materialen hebben om te verwerken in nieuwe batterijen?

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier.

Hyperloop 

De vacuümtrein Hyperloop kan in de toekomst uitkomst bieden voor duurzaam vervoer van goederen en van reizigers. De trein rijdt door een buis met verlaagde druk. Daardoor ontstaat er tijdens het rijden minder wrijving en kost het relatief weinig energie om zich voort te bewegen. De toenemende verkeersdrukte heeft grote invloed op de woonomstandigheden van mensen en het leefklimaat. Als het vertrouwen bij bedrijven en consumenten er eenmaal is, kan het snel gaan. Dat was de boodschap tijdens het Holland High Tech EVENT 2022. 

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier.

Holland High Tech nieuwsbrief

NWO financiert met 25 miljoen euro tien jaar AI-onderzoek

Onze partner NWO stopt de komende tien jaar 25 miljoen euro in het programma ROBUST, waarmee onderzoek naar betrouwbare artificial intelligence voor maatschappelijk relevante vraagstukken (zorg, logistiek, media, voeding en energie) in Nederland een flinke impuls krijgt. Met dit langetermijnprogramma kunnen 170 promovendi onderzoek doen, waarmee AI-talent in Nederland extra ruimte krijgt. Er worden 17 nieuwe publiek-private samenwerkingslaboratoria opgestart die onderdeel worden van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), dat nu uit dertig labs bestaat. 

Lees meer

Nieuws

Holland High Tech nieuwsbrief

Agenda

alt_text
25 januari 2023

Symposium

Extern evenement

TALCOM-symposium: Automotive voor MBO, HBO en WO-studenten

alt_text
27 januari 2023

Introductiesessie

Extern evenement

Introductiesessie 'Maak kennis met de 12% Challenge'

alt_text
31 januari 2023

Internationalisering

Holland High Tech evenement

Photonics West 2023: PhotonicsNL, PhotonDelta & Holland High Tech

31 januari 2023

Informatiebijeenkomst

Extern evenement

Informatiebijeenkomst Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia 2023 (KIC)

Holland High Tech nieuwsbrief

Quantumtechnologie 

Quantumtechnologie gaat over deeltjes met bijzondere eigenschappen die in te zetten voor allerlei technologische vernieuwingen – van extreem snelle en slimme computers tot datacommunicatie op grote afstand. Bedrijven die zich specialiseren in nanotechnologie kunnen profiteren van de opkomende quantumtechnologie. Vooral op het gebied van quantum computing en -internet zijn er interessante ontwikkelingen. Dat was de boodschap tijdens het Holland High Tech EVENT 2022.

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier.

Waterstof in transport 

Waterstof biedt volop kansen voor verduurzaming van wegtransport en luchtvaart. De eerste toepassingen zijn er al. "Waterstof is de nieuwe diesel, bij uitstek geschikt voor zware voertuigen en kilometervreters." Ook in de luchtvaart wordt gewerkt aan toepassingen met waterstof, bijvoorbeeld aan een propellervliegtuig met 60 zitplaatsen dat op waterstof veel grotere afstanden kan vliegen dan vliegtuigen op batterijen. Cross-sectoraal denken is cruciaal bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor waterstof. Zo brengen we de productiekosten omlaag.

Lees het volledige artikel en bekijk het videoverslag en de presentatie van deze sessie hier.