Battery Day: Construction Industry and Recycling

Calendar

10 May 2022, 13:00 - 17:00
Holland High Tech event Automotive Campus Helmond (NL)

Battery Day: Construction Industry and Recycling

Innovatieve batterijtechnologie is onmisbaar voor het realiseren en versnellen van de energietransitie.  Vanwege een aantal belangrijke, aanwezige competenties op essentiële onderdelen in de batterijketen heeft Nederland de kans een toonaangevende rol te spelen in de Europese batterijketen.

Kansen voor Nederland 

Nederland heeft een groot aantal marktleiders op het gebied van zwaar transport, zoals VDL Groep, Damen Shipyards en DAF Trucks, die investeren in het maken van elektrische voertuigen.

Daarnaast is er veel kennis in Nederland en met name de Brainport Eindhoven regio op het gebied van materialen, zoals dunne-film technologie, en het ontwikkelen van complexe productieprocessen en machines. Tel daarbij het belang van recycling en re-use op en dan zijn de kansen voor economische ontwikkeling op het gebied van batterijtechnologie voor Nederland groot.

Holland High Tech partner RAI Automotive Industry NL organiseert samen met het Battery Competence Center en IAP (Innovation Cluster Electric Mobility) de Battery Day 2022. Deze editie, die plaats vindt op dinsdag 10 mei van 13.00-17.00,  is alweer de 6e Battery Day, met als focuspunten:

  • Batterijen voor de contruction industrie
  • Recycling van batterijen

Het programma bestaat uit presentaties en ronde tafel discussies met volop gelegenheid tot netwerken.

Voor meer informatie, het programma en aanmelden, klik op onderstaande button:

Programma en aanmelden

 

Follow us on LinkedIn

We share more news and events via our LinkedIn page.

Go!