Human Capital News

Holland High Tech zet zich in om techniek en technologie aantrekkelijker te maken voor meiden en vrouwen. Waarom? Vrouwen en meiden zijn sterk ondervertegenwoordigd in de Nederlandse technologie sector. Wij willen graag een inclusieve aantrekkelijke sector zijn, waar vrouwen en meiden zich ook zeer welkom voelen. Daarnaast is er een nijpend tekort aan technisch personeel, ook meiden en vrouwen hebben wij nodig om de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we gezamenlijk staan, te kunnen oplossen. Dit doen we onder andere door het organiseren en faciliteren van langlopende high impact activiteiten, zoals de Hackathon ‘Hacking women into tech’. 

Vervolg is een pitch & speeddate tijdens de Katapultdag op 14 april! Lees hieronder meer of schrijf je business case meteen in.

Inschrijven 14 april

Meer meiden en vrouwen boeien, binden en behouden voor techniek

Deze ‘denktank-hackathon’ is een initiatief van Holland High Tech en de gezamenlijke Human Capital Topsectoren. In de denkteam nemen bevlogen personen uit onderwijs, bedrijfsleven, kennis-instellingen en studenten deel. Het doel is business cases te ontwikkelen, die een structurele doorbraak kunnen realiseren om meer meiden en vrouwen te boeien, te binden en te behouden voor een loopbaan in de technologische industrie.

Van goede ideeën naar interessante business cases voor implementatie!

Op 29 oktober jongstleden op de Brainport Industries Campus in Eindhoven was de succesvolle kick-off van dit project. Met acht teams bestaande uit vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, kennisinstellingen en studenten zijn binnen zeer korte tijd acht zeer creatieve ideeën geboren om meer meiden en vrouwen te enthousiasmeren voor o.a. onze sector. Voor een terugblik op deze hackathon klik hier.

Partners gezocht voor de business cases

Schrijf je in voor een pitch & speeddate op 14 april!

Na deze succesvolle sessie hebben Holland High Tech en de gezamenlijke Topsectoren besloten deze teams verder te faciliteren om hun ideeën verder te brengen naar daadwerkelijke business cases voor implementatie binnen de High Tech sector en de overige Topsectoren. Aangezien alle deelnemers, dit project naast hun bestaande baan doen, zijn uiteindelijk vijf teams doorgegaan om te onderzoeken of hun idee levensvatbaar is en uit te werken tot een echte business case. Voor meer informatie over hun idee klik hier.

Help de teams met hun hulpvraag!

De vijf teams bevinden zich op dit moment in verschillende fases van de business case ontwikkeling. Op dit moment heeft elk team een andere hulpvraag voor hun project. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal partners nodig om bijvoorbeeld hun concept te toetsen, hen financieel verder te helpen of eigenaar of partner te worden van hun concept. Vandaar de uitnodiging aan de Holland High Tech achterban om deze bevlogen teams verder te helpen!

Aanmelden

Meld je aan voor de pitchsessie & speeddate op donderdag 14 april (13.15-15.45 uur) - onderdeel van de Katapultdag - om de pitch van elk team te horen en nader met hen kennis te maken via een verdiepingssessie of een speeddate. Help hun concept verder, en wellicht profiteer jij op termijn van een meer inclusieve werkomgeving!

Meld je nu aan voor de Katapultdag in de Fokker Termimal in Den Haag voor een speeddate met één of meer teams. Stuur vóór vrijdag 8 april een mail naar Monique van Haasteren.  Let op: het aantal speeddates is beperkt. Plaatsing gaat op volgorde van inschrijving.

De teams zien jullie graag op 14 april!

Voor meer informatie over de Katapultdag, 11.45-17.00 uur, Fokker Terminal Den Haag klik hier.

 

Human Capital News