Nieuws Ruimtevaart KIA Sleuteltechnologieën High Tech Materialen Duurzaamheid Klimaat MKB innovatie Sleuteltechnologieën

Voor het tweede jaar op rij organiseert de ESA Technology Broker NL een technologieoverdrachtwedstrijd om nieuwe ideeën te genereren voor het succesvol toepassen van ruimtetechnologie op aarde. De wedstrijd van vorig jaar werd gewonnen door HDES met een voorstel om koelgasgeneratoren, ontworpen voor ruimtetoepassingen, om te zetten in levensreddende medische apparatuur. Dit jaar heb je een nieuwe kans om je idee in te dienen en te streven naar een nog grotere prijzenpot!

Lees verder

Ruimte voor energie

De competitie van dit jaar richt zich op het benutten van ruimtetechnologie voor energieoplossingen. Ruimtevaart speelt een cruciale rol in het beheren van energiebronnen, wat grote gevolgen heeft voor economie, milieu en samenleving. Toepassingen omvatten energie-efficiënte systemen, geavanceerde materialen, en energieopslagtechnologie. ESA nodigt ideeën uit die zich richten op hard- en software in de energiesector, met een sterke link naar energie-efficiëntie.

Wie kan deelnemen?

De wedstrijd is toegankelijk voor Nederlandse bedrijven of individuen.  Deelnemers met verschillende achtergronden zijn welkom, waaronder energie-experts, ruimtevaartenthousiastelingen, ondernemers en teaminspanningen tussen deze gebieden worden aangemoedigd. Het verbinden van ruimtetechnologie met energie-uitdagingen vereist kennis van beide vakgebieden. Samenwerking met ruimtevaart- of niet-ruimtevaartpartners kan hierbij helpen. Als je nieuw bent in de ruimtevaart, kun je inspiratie putten uit de ESA-patentportfolio.

Hoe doe je mee?

Ideeën kunnen hier worden ingediend tot 31 oktober 2023. Kandidaten op de shortlist worden uitgenodigd om op 23 november te pitchen voor de jury bij SBIC Noordwijk. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de NL Space Campus Network & Drinks op 30 november 2023.

Prijzen

  • 1e plaats: € 20.000
  • 2e plaats: € 10.000
  • 3e plaats: € 5.000

De prijzen worden uitgereikt op 30 november 2023. Ideeën worden beoordeeld op basis van de volgende criteria: Nieuwheid en innovatie van de applicatie (35%); technologische haalbaarheid (25%); waardepropositie & markt (20%); en economische duurzaamheid (20%). Vind een overzicht van de vragen.

Nieuws Ruimtevaart KIA Sleuteltechnologieën High Tech Materialen Duurzaamheid Klimaat MKB innovatie Sleuteltechnologieën