Innovatiemakelaars

Stimuleren van innovatie voor het midden- en kleinbedrijf 

Om aan de top te kunnen blijven meedraaien is het belangrijk om als MKB te blijven innoveren. Dat vindt de overheid ook, daarom is onder meer de RVO-regeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opgezet, om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. RVO heeft hiervoor verschillende instrumenten, waarvan Holland High Tech (TKI HTSM) de volgende twee aanbiedt:

InnovatieMakelaars

Zoek je als MKB-er advies of begeleiding op het gebied van innovatie van producten, processen of diensten? Of ondersteuning voor het overdragen of toepassen van technologie? Dan kun je kosteloos gebruik maken van de InnovatieMakelaar-regeling via Holland High Tech.

Onze eigen InnovatieMakelaars zetten hun kennis en ervaring graag voor de ontwikkeling van jouw bedrijf. Zij hebben ieder hun eigen expertise in zeer uiteenlopende markten. Wil je gebruik maken van de MIT InnovatieMakelaars-regeling? Je kunt je aanvraag doen via ons aanvraagformulier of neem rechtstreeks contact op met een van onze InnovatieMakelaars. 

NetwerkActiviteiten

Wil je als MKB-er op de hoogte  blijven van de laatste innovaties? Bezoek dan een van de vele NetwerkActiviteiten die jaarlijks worden georganiseerd door één van de, aan Holland High Tech gelieerde, brancheorganisaties. Een NetwerkActiviteit is primair bedoeld voor MKB en wordt versterkt door de aanwezigheid van wetenschap, onderwijs en het grootbedrijf. Een NetwerkActiviteit kan bestaan uit masterclasses, workshops of conferenties om kennisdeling en de vorming van netwerken tussen MKB-ondernemers te bevorderen.

Deelnemen?

Voor actuele evenementen verwijzen wij je naar de agenda op onze website en die van jouw brancheorganisatie. Meld je ook aan voor onze Holland High Tech nieuwsbrief dan blijf je  automatisch op de hoogte!

Jouw onderwerp op de agenda?

Is er een bepaald onderwerp dat je als MKB graag besproken of uitgelicht wilt hebben tijdens een NetwerkActiviteit? Neem dan contact op met je brancheorganisatie, roadmaptrekker of met onze MIT-functionaris Petra Wicherink, via MIT@hollandhightech.nl.

Onze innovatiemakelaars

Aad Nales
Aad Nales
Robotica, IT, (systeem) Digitalisering
Arjan de Bruin
Arjan de Bruin
Metaalverwerking, kunststofverwerking, oppervlaktebehandelaars, procesindustrie, veiligheid, onderhoud & inspectie, sensorprocessen
Guus Borst
Guus Borst
High Tech Materialen, Systeem Engineering, 3D Printing, Ruimtevaart, (Opto)Mechanica, Nanomaterialen
Marloes van Put
Marloes van Put
Productontwikkeling hightech industrie
Matthijs van der Kooij
Matthijs van der Kooij
Luchtvaart, ICT, Veiligheid, Smart Industry, Ruimtevaart, Systeem Engineering​​​​
Paul Hieltjes
Paul Hieltjes
Geavanceerde meetapparatuur, Electronica, Embedded Systems
Xander Pieterse
Xander Pieterse
Geavanceerde meetapparatuur, Electronica, Embedded Systems
Erwin Dolmans
Erwin Dolmans
Electronica, High Tech Materialen, Lichttechnologie, AgriFood / Glastuinbouw
Dirk van Ledden
Dirk van Ledden
Agri Food/Voedingsmiddelen Proces technologie, Smart Industry, Print Technologie, Ontwerp- en productietechnologieën, Digitale technologieën

Aanvraag indienen

Indien je als MKB gebruik wilt maken van de MIT InnovatieMakelaars-regeling, kun je een aanvraag doen via onderstaand formulier.

Download hier 

Contact

Voor meer informatie over de MIT InnovatieMakelaar-diensten of over de MIT-regeling in het algemeen, neem contact op met Petra Wicherink, MIT-functionaris Holland High Tech.

Stuur een mail

Subsidieregeling voor hightech MKB / MIT-regeling

Informatie voor branche-organisaties en innovatie-makelaars: zowel de NetwerkActiviteiten als innovatie-adviesdiensten door InnovatieMakelaars dienen te passen in één van de technologieën van onze roadmaps van de Kennis- en Innovatieagenda.

Actuele dossiers

Wat speelt er in het ecosysteem? Blijf op de hoogte van de meest up-to-date ontwikkelingen in onze topsector en ontdek de laatste hightechtoepassingen en lopende onderzoeken.

Naar de actuele dossiers