nl
Digital Society Conference

Agenda

28 november 2022, 09:30 - 17:30
Extern evenement Jaarbeurs, Utrecht (NL)

Digital Society Conference

Het programma Digital Society organiseert, met deelname van alle Nederlandse universiteiten, de 4e editie van de Digital Society Conference. Het evenement vindt plaats op maandag 28 november 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. De Digital Society Conference gaat over het verbinden van burgers, onderzoekers, beleidsadviseurs, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en ondernemers, zodat we samen kunnen werken aan een gemeenschappelijk doel: het creëren van een betere digitale samenleving waar iedereen baat bij heeft. Er zijn internationaal erkende keynote speakers, breakout-sessies en netwerkmogelijkheden, dit alles onder leiding van host Maaike Schoon.

Centraal thema: Veiligheid & Veerkracht

Veiligheid & Veerkracht in een Digitale Samenleving is dit jaar het centrale thema. In een wereld die wordt bedreigd door oorlogen, een pandemie en klimaatrampen, worden de veiligheid en veerkracht van mensen en de infrastructuur die hen ondersteunt steeds belangrijker. Die infrastructuren omvatten in toenemende mate verweven sociale, politieke en technische systemen. Praten over de veiligheid en veerkracht van digitale technologieën is ook praten over de veiligheid en veerkracht van individuen, gezinnen, werkplekken, cultureel erfgoed en democratie. Op deze eendaagse conferentie brengt het nationale Digital Society-programma onderzoekers met verschillende academische achtergronden, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties samen om te bespreken hoe mensen kunnen samenwerken aan een veiligere en veerkrachtigere samenleving.

Programma

Tijdens dit congres willen we je inspireren en met je verbinden. Het programma duurt van 09:30 uur tot 17:30 uur. Tijdens het programma hebben we twee hoogleraren als keynote speakers. Er zijn verschillende parallelsessies en rondetafelgesprekken. De eerste presentatieronde, 's ochtends, is gebaseerd op 4 thema's. En in de tweede ronde, 's middags, zullen de sessies verschillende projecten uit het UNL Digital Society programma en NWO Digital Society programma behandelen.
De organisatie werkt nog aan het programma. De laatste updates zijn hier te bekijken.

Registreren

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn