Automotive Internationaal Nieuws Mobiliteit

Nederlandse Automotive industrie pakt uit op IAA München

De Nederlandse Automotive industrie staat dit jaar met 13 toonaangevende bedrijven op het Holland High Tech Paviljoen op de IAA Mobility in München. Organisator RAI Automotive Industry NL is trots op de Nederlandse aanwezigheid. De Nederlandse Automotive industrie is een vooraanstaande speler in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige innovaties in de auto- en truckindustrie. Met haar aanwezigheid in München met een eigen paviljoen, laat de Nederlandse industrie aan de rest van de wereld zien waarom zij die plek heeft verdiend en hier hoort te staan.

Bron: RAI Vereniging

Albie van Buel, directeur RAI Automotive Industry NL: “Een nieuwe auto, bestelwagen of truck bestaat voor zo’n 85 procent uit onderdelen die door een externe toeleverancier worden ontwikkeld en geproduceerd. Belangrijke innovaties op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en ICT worden door Nederlandse bedrijven ontwikkeld. Denk aan chips, versnellingsbakken, aandrijf- en uitlaatsystemen, schuifdaken, verlichting en software. Dertien van deze toonaangevende spelers en leden van RAI Vereniging hebben zich aangesloten bij het Holland Hightech Paviljoen dat te bezoeken is in hal B1, stand C41."

Unieke samenwerking

Het succes van de Nederlandse Automotive industrie is mede te danken aan de unieke nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid. De Automotive Campus in Helmond is hier een mooi voorbeeld van. Hier komen alle partijen, inclusief RAI Automotive Industry NL, samen en werken aan een innovatief ‘ecosysteem’. Dankzij deze samenwerking wordt niet alleen gekeken naar de ontwikkeling en overdracht van kennis, maar ook naar het belang van een gunstig ondernemersklimaat en het verbinden van de juiste partijen met elkaar.

De bedrijven die bij RAI Automotive Industry NL zijn aangesloten produceren in Nederland jaarlijks voor circa 20 miljard euro aan producten en diensten die (indirect) worden gebruikt in de auto- en truckindustrie. In totaal werken in Nederland zo’n 50.000 mensen in de Automotive industrie.

Holland High Tech Paviljoen

Het Holland High Tech Paviljoen wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het strategische beurzen programma van de Rijksoverheid en door Holland High Tech. Daarnaast wordt de aanwezigheid in München mede ondersteund door de Automotive Campus in Helmond, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en RAI Vereniging.

Mobiliteit

Nieuw aan de IAA is dat naast de traditionele focus op nieuwe personenauto’s, steeds meer aandacht is voor mobiliteit in brede zin. Hiermee laat ook de IAA zien dat mobiliteit niet alleen meer draait om het vervoersmiddel zelf, maar juist om het centraal stellen van de reiziger via slimme integratie en onderlinge aansluiting van alle vervoersmiddelen.

Meer weten over het Holland High Tech Paviljoen en de exposanten? Download de digitale brochure.

Automotive Internationaal Nieuws Mobiliteit