Zuid-Holland wil wereldwijde leverancier van quantum apparatuur worden

Nieuws

22 juli 2021
Nieuws

Zuid-Holland wil wereldwijde leverancier van quantum apparatuur worden

€ 600.000 voor unieke samenwerking om Zuid-Holland wereldwijde leverancier te maken van quantum apparatuur

Vele private partijen werken, grotendeels individueel, aan een quantumcomputer. Zuid-Holland doet iets unieks. Hier werken 6 private partijen samen om een quantumcomputer met high-quality apparatuur werkend te krijgen: het zogenaamde ImpaQT-project. Als dat slaagt, geeft dat deze regio wereldwijd een unieke positie als leverancier van quantumapparatuur.

Bron: InnovationQuarter

Individuele partijen, zoals grote corporates, richten zich voornamelijk op een zo groot mogelijke rekenkracht (qubits). Echter, ze doen dit met onderdelen die er eigenlijk niet voor ontwikkeld zijn, zoals relatief grote coaxkabels. Daarmee kom je een eind, maar echt opschalen is niet mogelijk. De 6 partijen richten zich ieder op een aparte component en maken die geschikt voor grootschalige quantumcomputers.

Binnen het ImpaQT-project werken ze samen om de onderdelen goed op elkaar aan te sluiten. Hiermee kunnen ze een stevige versnelling in de quantumtechnologie teweeg brengen. InnovationQuarter bracht de ImpaQT-partijen in contact met grote eindgebruikers; MRDH, Quantum Delta NL en de bedrijven investeren nu samen ruim € 600.000 om de computer met hoogwaardige apparatuur werkend te krijgen. In november start de pilotfase.

Lees verder op InnovationQuarter

Nieuws

Volg ons op YouTube

Bekijk onze video's over hightech innovaties en samenwerkingen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Go!