Smart Industry Automotive Internationaal Nieuws

Of het nu gaat om de Russische invasie in Oekraïne, de Covid-pandemie, de klimaatverandering of de vergrijzing van de bevolking. Wanneer vandaag de deuren van de Hannover Messe opengaan, zullen ondernemers, wetenschappers en politici de beurs betreden met de wetenschap dat Europa voor grote uitdagingen staat die qua impact en strategie met elkaar verweven zijn. Deze taken zijn te groot voor één land om alleen op te lossen. Europese samenwerking is noodzakelijk. 

Met dank aan Niederlande Nachrichten.

Holland High Tech: de kunst van het samenwerken aan een digitale en duurzame toekomst

Nederland heeft veel ervaring met het gezamenlijk zoeken naar de beste strategie voor innovatieve oplossingen. Daarom presenteren zij zich op de Hannover Messe onder het motto 'Integrating Industries for a Smart Sustainable Future'.

Samen met strategische partners in Duitsland ontwikkelt de Nederlandse hightechsector door internationale samenwerking in Europa geïntegreerde waardenetwerken die energie-efficiënte fabricage, onderhoud en recycling van producten mogelijk maken.

Europa moet dringend digitaliseren en duurzamer worden. Vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven Marc Hendrikse (boegbeeld Holland High Tech) en Theo Henrar (FME) zien het Nederlands-Duitse Innovatiepact als een wegbereider voor nauwere Europese samenwerking.  Om de samenwerking tussen Duitsland en Nederland te versterken, zijn het Nederlandse ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het bedrijfsleven (FME, RAI, FIER en Smart Industry) twee samenwerkingsprojecten gestart op het gebied van mobiliteit en smart industry.

De overeenkomst is vandaag getekend door FME, Rai en Holland High Tech (Marc Hendrikse)om de samenwerking te bekrachtigen bij de uitvoer van de programma's op het gebied van Duurzame mobiliteit (RAI) en smart industry. 

Ned-Duitse-samenwerking-Hannover-Messe-20-mei-2022.jpg

  • Mobiliteit

Nederland wil de komende jaren samen met Duitsland werken aan schone en slimme mobiliteitsoplossingen die de overgang naar een concurrerend, slim en klimaatvriendelijk mobiliteitssysteem mogelijk maken.

  • Slimme industrie

Het samenwerkingsprogramma Smart Industry heeft onder meer tot doel Nederland sterker te positioneren als innovatie- en technologiepartner van Duitsland. Het programma wil ook bijdragen tot een versnelde digitalisering in de industrie door een Duits-Nederlandse bundeling van krachten via sterke netwerken, zowel op federaal als op regionaal niveau. De nadruk ligt op de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, Beieren en Baden-Württemberg.

Lees verder op Niederlande Nachrichten 

Smart Industry Automotive Internationaal Nieuws