Electronica Human Capital Nieuws PPS financiering

De kwalificatiestructuur van het MBO voor de metaal- en technologische sector is vernieuwd. Vanaf 1 augustus 2023 gaan ruim 30 kwalificaties op in drie hoofdrichtingen: Productietechniek, Mechatronica en Engineering. Scholen en bedrijven hebben zo meer ruimte om samen te werken en mee te bewegen met technologische ontwikkelingen om jongeren toekomstgericht én toekomstbehendig op te leiden. 

Deze herziening is hard nodig om het hoofd te bieden aan het enorme arbeidstekort in de maakindustrie. De opleidingen binnen het MBO worden door de nieuwe structuur voor studenten een stuk aantrekkelijker. Studenten worden bredere vaardigheden geleerd, zodat zij in de hele sector en waardeketen aan de slag kunnen

De herstructurering van de MBO kwalificaties is een samenwerking tussen de werkgeversorganisaties FME en de Koninklijke Metaalunie, MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, Holland High Tech en bedrijfstakscholen. Het voorstel wordt aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangeboden, die de nieuwe kwalificatiestructuur deze maand zal vaststellen.

 

Electronica Human Capital Nieuws PPS financiering