Veiligheidstechnologie Nanotechnologie Fotonica Electronica Nieuws Mobiliteit Veiligheid Gezondheid

Quantumtechnologie kan een grote disruptieve werking hebben voor bedrijven in bijvoorbeeld de chemie, logistiek, IoT, life sciences, gezondheid en cybersecurity. Hightech MKB in Nederland kan een rol van betekenis spelen in de waardeketen: in softwareontwikkeling, advisering en levering van materialen, apparatuur en elektronica. Het Quantum Delta NL  programma omvat een MKB-programma met als doel 125 hightech MKB-bedrijven in Nederland te verbinden met quantumtechnologie. Het programma is geïnspireerd op best practices van Nano4Society en MinacNed, die een coördinerende rol gaan vervullen.

Call for Proposals - Ronde 2

Er is 5 miljoen euro subsidie per jaar beschikbaar voor R&D projecten die producten ontwikkelen die rechtstreeks bijdragen aan de Nederlandse nationale quantum agenda, of afgeleide producten mogelijk maken.

MKB’s kunnen voorstellen indienen voor projecten tussen de 500,000 en 2 miljoen euro en kunnen worden ingediend door een individueel bedrijf of namens een consortium; een private of publiek-private samenwerking (PPS). De subsidie ​​bedraagt ​​max. 2/3 van het totale projectbedrag. De rest wordt door de aanvrager(s) bijgedragen, hetzij in geld en/of in natura.

Belangrijke data 

  • 10 februari 2023, 12.00-13.00: Online informatiesessie
  • 1 maart 2023: Indiening van 'pre-application' / 'intention to submit'
  • 7 april 2023: Indiening van de 'full application'

Meer informatie

 

Veiligheidstechnologie Nanotechnologie Fotonica Electronica Nieuws Mobiliteit Veiligheid Gezondheid