Automotive Luchtvaart Nieuws PPS financiering Duurzaamheid Klimaat

Minister Micky Adriaansens bezocht eind april LeydenJar Technologies, waar innovatieve batterijen worden ontwikkeld die zuiniger zijn en zorgen voor minder CO2-uitstoot. Als onderdeel van NXTGEN HIGHTECH kreeg het bedrijf een investering toegekend vanuit het Nationaal Groeifonds. Minister Adriaansens, Christian Rood van LeydenJar en NXTGEN HIGHTECH kwartiermaker Tom van der Horst lichten in onderstaande video toe hoe belangrijk de investering van het Nationaal Groeifonds is voor de hightech industrie in Nederland, het verdienvermogen van Nederland en het oplossen van maatschappelijke problemen.

Duurzame en veilige superbatterijen

Betere en compactere opslag van energie is essentieel voor technologische doorbraken in een aantal sectoren. Zo zijn bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s en draadloze elektronica sterk afhankelijk van het beschikbaar komen van batterijen met grotere capaciteit en levensduur.

Binnen het NXTGEN HIGHTECH programma wordt er met dunne-film technologie gewerkt aan veilige batterijen met meer energie en een langere levensduur die bovendien schoner en duurzamer geproduceerd worden dan de huidige lithium-ion batterijen. De productie van batterijen is nu nog vooral in handen van bedrijven uit China, Zuid-Korea en Japan. Er is een Europese push om batterijtechnologie te ontwikkelen waar we als Nederland een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren door de inzet van de ontwikkelingen uit het NXTGEN HIGHTECH programma.

Lees meer details over superbatterijen

Automotive Luchtvaart Nieuws PPS financiering Duurzaamheid Klimaat