High Tech Materialen Gezondheidstechnologie Geavanceerde meetapparatuur Nieuws Gezondheid Klimaat

Verwondering en enthousiasme op de innovatiemarkt van TEKNOWLOGY van NWO, waar onderzoekers en academische startups prototypes en demomodellen van de nieuwste innovaties toonden. Door de dag heen werden de breedte van de wetenschap en de technologische beloften voor de toekomst geëtaleerd. Van wiskunde tot metamaterialen en van medische technologie tot innovaties in de landbouw: alles kwam langs, waaronder een van de winnaars van HiTMaT 2019.

Onderzoek in Nederland versterken

Hoe kunnen we het fundament van het technisch-wetenschappelijk onderzoek in Nederland verder versterken? Met deze vraag werd de TEKNOWLOGY in deFabrique afgetrapt. "Meer geld", maar ook: beter samenwerken en een meer gezamenlijke regie.

Interdisciplinair

Typisch voor TEKNOWLOGY is hoe interdisciplinair zowel het onderzoek als de innovaties zijn en hoeveel wetenschapsgebieden het raakt, zo zei ook spreker Auke Hoekstra Programme Director NEON research aan Technische Universiteit Eindhoven over de uitdagingen waar we voor staan: “Ze hebben meestal een sociale component, een technische component en een juridische component en je moet ze allemaal oplossen om een goed antwoord te geven op een maatschappelijke uitdaging.”

TEKNOWLOGY 2023

TEKNOWLOGY is volgend jaar op 27 juni 2023.

 

High Tech Materialen Gezondheidstechnologie Geavanceerde meetapparatuur Nieuws Gezondheid Klimaat