Nieuws Fotonica Electronica Halfgeleidermachines Nanotechnologie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën

Prof. dr. ir. Bram Nauta heeft de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap ontvangen, de NWO- Stevinpremie. De onderzoeker ontvangt de premie voor zijn uitmuntende, baanbrekende en inspirerende werk. De Stevinpremie honoreert in de eerste plaats de maatschappelijke impact. Met deze prestatie krijgt Nauta 1,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

Lees verder

Over Prof. dr. ir. Bram Nauta

Bram Nauta (1964), hoogleraar Integrated Circuit Design aan de Universiteit Twente, is een wereldwijd erkend expert in het ontwerpen van schakelingen op chips. Zijn innovaties hebben directe impact gehad op veelgebruikte elektronica. Smartphones werden compacter en micro-elektronica werd energiezuiniger dankzij innovaties zoals de ‘Nauta-schakeling’. Zijn baanbrekende werk lag tevens aan de basis van draadloze communicatietechnieken zoals 5G, wifi en bluetooth.

De Stevinpremie

De NWO-Stevinpremie heeft tot doel om de kennisbenutting te stimuleren en te waarderen. De premie is een eerbewijs en een eenmalige en unieke prijs. De premie wordt uitgereikt aan een onderzoeker die een bijzonder succes heeft behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving. Onder kennisbenutting verstaat NWO de toepassing van kennis door productieve interacties met een belanghebbende doelgroep om maatschappelijke – waaronder economische waarde te creëren.

Nieuws Fotonica Electronica Halfgeleidermachines Nanotechnologie KIA Sleuteltechnologieën Sleuteltechnologieën