Cleanliness speelt bij veel OEM’s in de maakindustrie. De eisen zijn echter niet overal hetzelfde. Dat kunnen ze ook niet zijn, zal Rients de Groot van Thermo Fisher Scientific op het Clean Event op 18 april 2023 laten zien. Dit event is bedoelt om OEMs en hun toeleverketen te helpen grip te krijgen op industriële reinheid en contaminatie control.
Daarnaast verbindt het Clean Event professionals uit de gehele keten om samen uitdagingen aan te gaan wat betreft cleanliness.
Thermo Fisher Scientific
Dat onderzoekers wereldwijd al snel wisten hoe het Covid-19 virus er uitziet, is mede te danken aan Thermo Fisher Scientific in Eindhoven. De elektronenmicroscoop maakt op atomair niveau celstructuren en bijvoorbeeld eiwitten zichtbaar. De TEM (Transmission Electron Microscope) en SEM (Scanning Electron Microscope) brengen samples op subnanometerniveau haarscherp in beeld. Met de Krios G3i cryo-electronenmicroscoop van het Eindhovense bedrijf doen wetenschappers met diepgevroren weefsel van patiënten wereldwijd onderzoek naar ziekten als kanker, Alzheimer en andere. De Eindhovense elektronenmicroscoop is ruim 70 jaar oud. De huidige generatie lijkt in bijna niets meer op de eerste modellen. De bundel elektronen die door het sample straalt en wordt geprojecteerd, is echter nog altijd het hart van het systeem. En die elektronenbundel zorgt voor heel specifieke eisen aan de productie van onderdelen, zeker als het om cleanliness gaat.
De Dommel Valley Supply chain
Ton van den Broek is tijdens het komend Clean Event 2023 van Mikrocentrum de hele dag aanwezig voor één op één gesprekken met toeleveranciers die vragen hebben over het maken, het reinigen en de cleanliness levels van Thermo Fisher. Rients de Groot, Senior System Design Engineer, presenteert deze in een lezing op het event. Beiden vinden het belangrijk dat het begrip en de kennis over deze specifieke cleanliness-eisen in de supply chain wordt vergroot. “We mogen best trots zijn op onze supply chain in Dommel Valley. Toeleveranciers hebben capabilities ten aanzien van cleanliness en produceren die je elders in de wereld veel minder vindt”, zegt Ton van den Broek.