Nieuws Human Capital

Vijf dagen lang stond in Eindhoven de zelfstandige robotica centraal. Driehonderd teams uit veertig landen streden om titel in vijf leagues: RoboCupSoccer, RoboCupRescue, RoboCup@Home, RoboCupJunior and RoboCup Industrial. Op de RoboCup 2024 werd Tech United voor de achtste keer wereldkampioen robotvoetbal in de Middle Size League (MSL). In een harde wedstrijd met gele kaarten over en weer won het team van de TU Eindhoven met 6-1 van het Chinese BigHeroX, dat in de halve finales nog korte metten maakte met de Falcons van ASML. Ook in de andere leagues zijn nieuwe kampioenen gekroond. De zorgrobot van Tech United eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats.

Lees verder

Wereldkampioen robotvoetbal

Van Perslucht was met drie goals de robot of the match in de finale van de MSL. De nummer vier van Tech United schoot van afstand meerdere malen met scherp in een verder harde finale waarin BigHeroX regelmatig de beuk erin gooide.

De andere goals van Tech United kwamen op naam van Robodinho, Zessi en de Moer. Door een kapotte zekering moest het Chinese team een groot deel van de tweede helft met een robot minder spelen.

Van Perslucht kreeg in de slotfase een publiekswissel in een vermakelijke finale die door het publiek gewaardeerd werd, getuige de wave die in de tweede helft werd ingezet.

Nieuws Human Capital