PPS financiering Nieuws MKB innovatie KIA Veiligheid KIA Sleuteltechnologieën Nanotechnologie Veiligheidstechnologie Event Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën Valorisatie & Marktcreatie Visie 2030

De wereld van innovatie en hightech is vol op in beweging en Nederland staat voor grote uitdagingen en kansen. Als Holland High Tech, topsector High Tech Systemen & Materialen, kijken wij naar de toekomst: naar de transities, de innovaties die daaraan bijdragen en de kansen voor onze sector. Onze Visie & Ambities Sessies staan letterlijk voor ‘stimuleren van innovatie’. Samen met de leiders in de hightech en innovatie pakken we de grote maatschappelijke uitdagingen aan. Dit doen we per regio. Zo vergroten we samen de impact van innovatie.

Deze sessies zijn alleen op uitnodiging

Op dit moment hebben wij drie sessies op de agenda staan; in het Oosten, in het Westen én in het Zuiden van Nederland (NB het Noorden staat in de planning). Tijdens de Visie & Ambitie Sessies vragen wij de leiders in de hightech en innovatie naar hun persoonlijke input én visie die nodig zijn voor de toekomst van Nederland om het krachtige ecosysteem in de specifieke (regionale) gebieden nog verder te versterken.

Samen kansen en uitdagingen verkennen in de halfgeleiderindustrie en chipdesign

Met de Visie & Ambitie Sessie | OOST, trappen we samen met onze partner OOST NL op 10 oktober in Nijmegen, de reeks van sessies af. Het sterke ecosysteem op gebied van halfgeleidertechnologie en chipdesign, blijft doorwerken aan het versterken van de waardeketen en control points. Dat biedt kansen voor deze regio om over de horizon te kijken en de cross-overs van dit sterke ecosysteem met opkomende sleuteltechnologieën als quantum, optische systemen en geïntegreerde fotonica verder te verkennen.

Met de aanwezigheid van zowel het ChipTech Twente cluster als het nieuwe ChipTech cluster uit Gelderland kunnen we gezamenlijk onderzoeken hoe we een stevige positie innemen in het (intern)nationale speelveld. Gezamenlijk gebruiken we die positie én de ambitie van Oost-Nederland om de kennis-as Twente-Nijmegen-Eindhoven te verstevigen om zo het Nederlandse economische en maatschappelijke verdienvermogen verder te versterken.

Samen kansen en uitdagingen signaleren in de civiele- en defensietechnologie

De Visie & Ambitie Sessie | WEST organiseren we samen met onze partners HiDelta en InnovationQuarter op 17 oktober in Den Haag. Het huidige geopolitieke klimaat vraagt om een sterke defensie-industrie waar innovatie, productie- en leveringszekerheid van groot belang zijn. Dat biedt bedrijven in het veiligheidsdomein én uiteraard ook bedrijven in andere innovatieve technologiedomeinen uitdagingen in de civiele- en defensietechnologie.

Sprekers uit onder meer de defensie-industrie onderstrepen de urgentie bij Defensie om de innovatie én productiekracht van de industrie te benutten in de vernieuwde (Europese) strategie. Zo investeren we samen in de kansen voor de hightechsector om van Nederland een veiliger land en Europa een veiliger continent te maken! 

Samen kansen en uitdagingen verkennen in digitalisering en AI

Tijdens de Visie & Ambitie Sessie | ZUID gaan we op 28 oktober in Veldhoven samen met onze partners BOM en Brainport Industries dieper in op slimme technologieën om urgente transities mogelijk te maken. Nederland profiteert van een sterk ecosysteem van leidende bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van advanced manufacturing, voor high complex equipment manufacturing. Terwijl we met elkaar doorwerken aan het versterken van de waardeketen en control-points, is het ook tijd om te verkennen hoe we deze high complex equipment manufacturing processen slimmer, optimaler en beter kunnen maken plus hoe digitalisering en kunstmatige intelligentie (AI) daaraan bij kunnen dragen.

Kortom: we kijken waar staan en wat er gaat komen, in de ontwikkeling in en kansen voor de regio op het gebied van de inzet van AI voor low volume advanced equipment manufacturing procesinrichting.

Op uitnodiging

Deze sessies zijn alleen op uitnodiging. Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname aan een van de Visie & Ambitie Sessies, stuur dan een mail naar: ronald.van.es@hollandhightech.nl

PPS financiering Nieuws MKB innovatie KIA Veiligheid KIA Sleuteltechnologieën Nanotechnologie Veiligheidstechnologie Event Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën Valorisatie & Marktcreatie Visie 2030