Nieuws Human Capital

Zaterdag  5 oktober stonden tien studententeams van de vier Technische Universiteiten tijdens Weekend van de Wetenschap met hun voertuigen, demo’s en workshops op een zonovergoten Marineterrein om aan kinderen en volwassenen te laten zien hoe leuk techniek is (’lekker apparaten slopen’) en meer uit te leggen over de duurzame en slimme oplossingen waar zij met hun innovaties aan bijdragen.

Lees verder

Evenement voor jong en oud

Dit gezamenlijke initiatief van de 4TU studententeams bleek leuk te zijn voor jong en oud. De kinderen leefden zich uit in de workshops en vroegen hoe hard ‘’die vet coole race-auto’s’’ wel niet konden rijden, terwijl ouders ook geïnteresseerd waren in elementen als teamsamenstelling en welke technieken er schuil gaan achter de innovaties.

De studenten bleken het allebei goed te kunnen; in makkelijke woorden iets uitleggen en laten zien aan een kind, en dieper ingaan op de materie met de ouders. En niet alleen de kinderen genoten, maar ook de studenten. Zoals een student het verwoordde: ‘’Zo leuk om mijn eigen fascinatie voor wetenschap en technologie door te kunnen geven aan kinderen. Als er een volgende editie komt, ben ik er zeker bij!’’

Nieuws Human Capital