Innovatiemakelaars

Xander-Pieterse.jpg

Xander Pieterse

Xander Pieterse is een business consultant met een brede achtergrond en legt hierdoor makkelijk verbindingen tussen de mogelijkheden van hightech en de kansen en uitdagingen in verschillende sectoren; en dit zowel nationaal als internationaal. Als adviseur bij FME en als partner bij WE-cpv is hij betrokken bij de bedrijfskundige ondersteuning van innovatie van met name het MKB en startups. Meestal gaat het om vragen ten aanzien van het verkennen van nieuwe markten en toepassingsgebieden, het opbouwen van het benodigde netwerk, het bouwen van samenwerkingsverbanden (in consortia of binnen nieuwe waardeketens), het maken van businessplannen en -cases, het vinden van funding en het oplossen van financiële vraagstukken.

Zijn brede inzet is bijvoorbeeld te herleiden uit recente voorbeelden van Xander’s betrokkenheid zoals: innovatie voor industriële elektrificatie, innovatie voor de verduurzaming van onze voedselketen, nanotechnologie voor emissiereductie, de slimme stad (mobiliteit, gezondheid en veiligheid), klimaatadaptatie, de circulaire grondstoffen-economie, circulair bouwen en 3D printen en preventief onderhoud.

 

Contact

Aanvraag indienen

Indien je gebruik wilt maken van de MIT InnovatieMakelaars-regeling, kun je een aanvraag doen via onderstaand formulier.

Download hier