Nieuws Human Capital Smart Industry Diversiteit in tech

De High Tech industrie in Nederland kent weinig vrouwen in technische functies (14%): net als Duitsland. Holland High Tech besteedt er in 2023 specifiek aandacht aan dit onderwerp, omdat studies uitwijzen dat diverse teams innovatiever en succesvoller zijn, maar dit ook tot grotere werktevredenheid leidt. Eén van de activiteiten betreft een Nederlands-Duitse sessie: Women in Tech, op de eerste dag van Hannover Messe. Deze vindt plaats op 17 april 2023. 

Meer informatie

Meer vrouwen in techniek

Tijdens de sessie bespreken we onder andere de noodzaak voor meer vrouwen in techniek, op welke manieren we dit kunnen bereiken en wat er nodig is om vrouwen te behouden, met aan Nederlandse zijde o.a. Marc Hendrikse en Jacquelien Scherpen (HTSM), Theo Henrar (FME) en Helen Kardan (ASML en boegbeeld D&I voor FME). Aangezien Duitsland met vergelijkbare vraagstukken te maken heeft als Nederland als het gaat om vrouwen in techniek, hopen we van elkaar te leren én elkaar te inspireren. Met Hannover Messe als startpunt voor Nederlands-Duitse samenwerking.

Over de Hannover Messe

De Hannover Messe is met 6.500 internationale exposanten de grootste technologische industriebeurs ter wereld. Jaarlijks trekt de beurs meer dan 200.000 bezoekers uit 70 landen.

Deze technologische industriebeurs richt zich op hightech en innovatieve oplossingen voor het overwinnen van wereldwijde industriële uitdagingen. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie is het enige evenement waar topbedrijven uit de machine- en elektrotechniek samenkomen met die uit de digitale en energiesector om gezamenlijk oplossingen voor een klimaatvriendelijke industrie te presenteren.

Lees meer via Hannover Messe

Nieuws Human Capital Smart Industry Diversiteit in tech