Technologie:
Ruimtevaart

Wat is de waarde voor de Nederlandse hightech industrie

Infrastructuur in de Ruimte is cruciaal voor innovatie in zowel economische, wetenschappelijke, als maatschappelijke toepassingsgebieden. Ruimtevaart is als zodanig een sector-overschrijdende activiteit in de Nederlandse 'Topsectoren'.

Wat doen wij als Holland High Tech

Holland High Tech ondersteunt de sector met financiering van onderzoek en innovatie, en het vinden van de juiste partners binnen het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Daarmee wordt ook een bijdrage geleverd aan het internationale perspectief.

Roadmap Ruimtevaart

Met de ontwikkeling van ruimtevaarttechnologieën en -toepassingen biedt de Nederlandse sector unieke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die wereldwijd spelen, zoals klimaat en veiligheid. De Holland High Tech Roadmap 2020-2030 geeft de agenda van de ruimtevaartsector voor de komende tien jaar weer. Bij de totstandkoming van de roadmap heeft het Netherlands Space Office een adviserende rol.

Roadmap Ruimtevaart

HTSM Roadmap
Space 2020

Download hier

Contact

Vragen aan het roadmapteam?

Stuur een mail

Volg ons op YouTube

Bekijk onze video's over hightech innovaties en samenwerkingen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Go!

Roadmapteam Ruimtevaart

Rob Postma
Rob
Postma (voorzitter)
Airbus Defence and Space Netherlands
Peter Dieleman
Peter
Dieleman
Koninklijke NLR
Kees Buijsrogge
Kees
Buijsrogge
TNO
Ingrid Houthuysen
Ingrid
Houthuysen
TU Delft
Sytze Kampen
Sytze
Kampen
Airbus Defence and Space Netherlands
Martijn Leinweber
Martijn
Leinweber
SBIC
Jeroen Rotteveel
Jeroen
Rotteveel
ISISPACE
André Bos
André
Bos
S[&]T
Aaldert
van Amerongen
SRON
Tom van Hoof
Tom
van Hoof
NWO TTW

Innovatie

Innovatie is voor Nederland essentieel. We werken aan slimme technologieën om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken: Nederlandse oplossingen voor mondiale vraagstukken. Met technologische innovatie en unieke kennis, anticiperen we als land op zekerheid van werk en inkomsten in de toekomst. Holland High Tech vergroot de impact van innovatie. Ontdek meer over onze thema’s en onze (sleutel)technologieën.

Onze thema’s      De technologieën

Dit is een alt-tag

Industrial Robotics 

Een Learning community is een plek waar leren, werken en innoveren centraal staan én waar optimale samenwerking tussen beroeps- en hoger onderwijs, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen vorm krijgt. Holland High Tech maakt hierover een serie video's. Kijk hier video over de Industrial Robotics Learning Community waar AWL, Fieldlab Industrial Robotics, Perron038 en Hogeschool Windesheim werken aan de fabriek van de toekomst én aan een leven lang leren.

Naar de video

Video Learning community

Terugblik EVENT 2022

Wat een energie! Wat een inspiratie! We zijn blij met zoveel enthousiaste reacties; over de actuele inhoud, de sprekers en de diepgang.

Hier vind je de video's, de presentaties en artikelen van het Holland High Tech event 2022. 

Lees meer!

Actuele dossiers

Wat speelt er in het ecosysteem? Blijf op de hoogte van de meest up-to-date ontwikkelingen in de topsector en ontdek de laatste hightechtoepassingen en lopende onderzoeken. 

Ga naar actuele dossiers