nl
NL Paviljoen op Hannover Messe 2024

Agenda

22 april 2024 - 26 april 2024
Holland High Tech evenement Hannover Messe (D)

NL Paviljoen op Hannover Messe 2024

Together for a smart and sustainable future

Hannover Messe is de grootste industriebeurs van de wereld. Tijdens deze editie laten 4.000 bedrijven zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt met elektrificatie, digitalisering en automatisering. Zij doen dit samen als één industrieel ecosysteem. Nederland is een goed voorbeeld van een industrieel ecosysteem. Onder het thema 'Together for a smart and sustainable future' presenteren we dit ecosysteem in het NL Paviljoen op Hannover Messe aan Duitsland en aan de rest van de wereld. Ons ecosysteem zorgt ervoor dat de duurzame industrie wereldwijd energie heeft, nu en in de toekomst. Demissionair minister Micky Adriaansens, van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, bezoekt ook dit jaar de Hannover Messe en zal een rondgang maken over het NL Paviljoen.

Nederlands Paviljoen

Nederland is sterk in het ontwikkelen en maken van klimaatneutrale technologieën en digitale systemen. Deze technologieën zorgen voor een duurzame toekomst en internationale autonomie. Een aantal voorbeelden hiervan zijn slimme machines voor energie-efficiënte productie, elektrolysers voor waterstofproductie in de industrie, brandstofcellen en batterijen voor duurzame mobiliteit.

Bedrijven die digitale systemen en technologie ontwikkelen, produceren en gebruiken als integrale waardeketen, zijn belangrijk voor een duurzame industrie en samenleving. Deze bedrijven, de overheid, topsectoren en kennisinstituten bundelen hun krachten in het NL Paviljoen. In dit paviljoen in Hall 8 Stand D34,  komt het hele ecosysteem samen op 300 vierkante meter. Naast het Nederlands Paviljoen is er een Nederlands Start-up & Scale-up Paviljoen in hal 17.

Deelnemers aan het NL Paviljoen

 

Deelnemers aan het Nederlands Start-up & Scale-up Paviljoen

 

Meer informatie over het NL Paviljoen

 Meer informatie over Hannover Messe

Het NL Paviljoen wordt georganiseerd door RVO in samenwerking met FME, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Partners zijn: het ministerie van Buitenlandse Zaken, het postennet in Duitsland, Holland High Tech, Topsector ICT en Topsector Energie. Ook Smart Industry en RAI Automotive Industry NL dragen bij.

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn