Systeem Engineering Smart Industry Nanotechnologie High Tech Materialen Geavanceerde meetapparatuur Fotonica Electronica Nieuws

Minister Micky Adriaansens (EZK): “Nederland zet zich in EU-verband in om ons bedrijfsleven concurrerend en innovatief toonaangevend te houden. Met behoud van een open economie kunnen we actiever werk maken van het behouden van kennis, het bewaken van een gelijk speelveld en innovaties. Daar hoort, in een wereldwijd concurrerende economie, ook een andere rol van Nederlandse overheid bij. Daarom ondersteunen we financieel Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die meedoen aan strategische Europese innovatiesamenwerking.”

Nederland neemt deel aan 2  'Important Projects of Common European Interest', op het gebied van micro-elektronica (€ 230 miljoen) en cloudinfrastructuur (€ 70 miljoen). 6 Nederlandse projecten op het gebied van micro- en nano-elektronica zijn nu door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aangemeld bij de Europese Commissie.

De 6 Nederlandse projecten hebben allemaal een strategische positie in de mondiale halfgeleiderketen van onderzoek, ontwikkeling, toelevering tot productie. Deze startups, mkb-toeleveranciers, grootbedrijven en kennisinstellingen dragen met hun plannen bij aan Nederlandse en Europese technologische ontwikkelingen. Het gaat om deze 6 projecten: radar- en 6G-technologie (beiden NXP), realiseren van de nieuwste machines voor geavanceerde halfgeleider productie (ASML en Nearfield Instruments), ontwikkelingen voor innovaties in het testen van halfgeleiders (Thermo Fisher), geïntegreerde fotonica oplossingen (SMART Photonics).

Project ME2 is gericht op het versterken van de productieketen en het behouden van het concurrentievoordeel van de innovatieve Europese techindustrie. Hiermee wordt Nederlandse startups, mkb-toeleveranciers en grootbedrijf toegang gegarandeerd tot de nieuwste micro en nano-elektronica en software.

Lees meer

Systeem Engineering Smart Industry Nanotechnologie High Tech Materialen Geavanceerde meetapparatuur Fotonica Electronica Nieuws