Nieuws Nanotechnologie Gezondheid Klimaat MKB innovatie Energietransitie

Nanotechnologie voor emissie-problematiek binnen de veehouderij

Zou het innovatieve product PolluFix een oplossing kunnen bieden rond de emissie-problematiek van de landbouw en veehouderij en onder welke voorwaarden? Met innovatiemakelaars Xander Pieterse en Erwin Dolmans is Innoflex met deze vraag aan de slag gegaan. In de veehouderij ligt een urgente uitdaging voor de reductie van schadelijke emissies zoals methaan, fijnstof en niet in de laatste plaats ammoniak. Er zijn nog weinig oplossingen beschikbaar voor het laagdrempelig en kosteneffectief zuiveren of voorkomen van emissies bij stallen.

PolluFix Aero

InnoFlex produceert het innovatieve PolluFix Aero. Titaniumoxide wordt met behulp van nanotechnologie aangebracht op een folie. Onder invloed van licht en vocht fungeert deze stof als katalysator en neutraliseert het schadelijke deeltjes uit de omgevingslucht. Verder kan het aangebracht worden in verschillende ‘nano-structuren’ t.b.v. het vergroten van het raakvlak tussen de titaniumoxide en de lucht. Luchtvervuiling is vandaag de dag uitgegroeid tot een enorme bedreiging voor het welzijn van planten, dieren en mensen. De missie van InnoFlex is de luchtvervuiling in de hele wereld aan te pakken door gespecialiseerde folies te innoveren die luchtvervuiling kunnen afbreken en deze folies in massaproductie te produceren.

Naar de testimonial

InnovatieMakelaars

Zoek je als MKB-er advies of begeleiding op het gebied van innovatie van producten, processen of diensten? Of ondersteuning voor het overdragen of toepassen van technologie? Dan kun je kosteloos gebruik maken van de InnovatieMakelaar-regeling via Holland High Tech. Onze InnovatieMakelaars zetten hun kennis en ervaring graag voor de ontwikkeling van jouw bedrijf. Zij hebben ieder hun eigen expertise in zeer uiteenlopende markten.

Naar de innovatiemakelaars

Nieuws Nanotechnologie Gezondheid Klimaat MKB innovatie Energietransitie