Duurzaamheid Gezondheid Human Capital Agenda Klimaat Mobiliteit Nieuws Veiligheid

Stem nu voor de publieksprijs

Hoogleraar Jacquelien Scherpen, Rijksuniversiteit Groningen, is een van de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2023. Jacquelien Scherpen maakt daarnaast deel uit het topteam van Holland High Tech als captain of science.

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Voor die Publieksprijs kan iedereen van 14 februari tot en met 13 maart stemmen op een van de drie genomineerden. Dit jaar zijn alle drie genomineerden vrouw. Op 15 maart, tijdens de Dag van de Ingenieur, wordt de winnaar bekendgemaakt. Daar zijn prinses Beatrix en prinses Mabel ook bij aanwezig.

Stem hier!

Over Jacquelien Scherpen

Jacquelien Scherpen is hoogleraar in de Systeem- en Regeltechniek bij het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG), directeur van het Groningen Engineering Center en captain of science van het topteam Holland High Tech.

"Ik vind het fantastisch om met jonge mensen te werken, om die te zien bloeien en de creativiteit daarvan te kunnen stimuleren, en tegelijkertijd daarmee aan de grote maatschappelijke vraagstukken te kunnen werken."

Prins Friso Ingenieursprijs

Het Koninklijke Instituut Van Ingenieurs (KIVI) rijkt de prijs dit jaar voor de negende keer uit. Het wil met de prijs excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Naast de juryprijs en de publieksprijs wordt er ook een prijs uitgereikt aan een studententeam.

Duurzaamheid Gezondheid Human Capital Agenda Klimaat Mobiliteit Nieuws Veiligheid