KIA Sleuteltechnologieën Internationaal MKB innovatie Energietransitie Sleuteltechnologieën Nieuws PPS financiering

Vorige week werden de eerste exemplaren van de waterstofgids 2024 overhandigd aan minister Liesje Schreinemacher, FME lid-bedrijf Sorama en EMP-NL deelnemer Dumaco. Dit gebeurde tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam, op het NL-Paviljoen van RVO.

Internationale Waterstofgids 2024

De waterstofgids heeft de titel 'Excelling in Hydrogen - Dutch Solutions for a climate-neutral world'. De Engelstalige gids werd uitgereikt door Eveliene Langedijk en Edu Willemse (RVO). Deze gids representeert de waterstofontwikkelingen in Nederland, benadrukt het belang van internationaal samenwerken en partnerships en daarnaast staan er meer dan 230 Nederlandse bedrijven en organisaties in die actief zijn in de waterstofeconomie.

Waterstof, belangrijke bouwsteen in de energietransitie

Eveliene Langedijk, MT-lid Marktontwikkeling en Innovatie bij FME: "Nederland kan een cruciale rol spelen in de productie, infrastructuur en gebruik van hernieuwbare waterstof. Het aantal bedrijven dat actief is in Nederland op waterstof blijft continue groeien en dit onderstreept dat de Nederlandse technologiebedrijven klaar zijn om onze koplopersrol verder uit te bouwen en nieuw verdienpotentieel voor Nederland te ontwikkelen."

Lees meer

De waterstofgids is een samenwerking is FME, RVO en TKI New Gas (Topsector Energy)

KIA Sleuteltechnologieën Internationaal MKB innovatie Energietransitie Sleuteltechnologieën Nieuws PPS financiering