Calls Nationaal Groeifonds Human Capital Digitalisering & Smart Industry Energietransitie Nieuws PPS financiering

Het HCA-programma van GroenvermogenNL gaat dit najaar zijn tweede fase in. Voor het slagen van de waterstoftransitie is veel nieuwe kennis nodig. Om deze nieuwe kennis effectief in te zetten op de arbeidsmarkt is het van groot belang dat kennisontwikkeling verbonden wordt met regionale learning communities. 

Kennisontwikkeling verbinden met learning communities

In deze communities worden onderzoeksresultaten geïmplementeerd en verder ontwikkeld, waardoor de vaardigheden van professionals en studenten worden verbeterd. Learning communities zijn samenwerkingsverbanden waarin bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen samenwerken om nieuwe kennis te ontwikkelen en toe te passen. Deze communities spelen een cruciale rol in het creëren van een responsief ecosysteem dat de waterstoftransitie ondersteunt.

Nieuwe regeling: stimuleren van praktijkgericht onderzoek

Hiervoor opende NWO onlangs een regeling: ‘Op weg naar de toekomst: Learning communities als aanjagers voor de groene waterstofeconomie’. Het doel van de call is praktijkgericht onderzoek te stimuleren naar regionale oplossingen voor een responsief ecosysteem van werken, leren en innoveren in zogeheten learning communities.

Naar de regeling

Informatiebijeenkomst op 17 september

Op dinsdag 17 september van 13.00 tot 15.00 uur organiseert GroenvermogenNL een informatiebijeenkomst over de regeling. Hierin komen alle details en voorwaarden voor deelname aan bod.

Meer informatie

Calls Nationaal Groeifonds Human Capital Digitalisering & Smart Industry Energietransitie Nieuws PPS financiering