Nieuws Sleuteltechnologieën KIA Sleuteltechnologieën Nationale Technologie Strategie Valorisatie & Marktcreatie

De vertaling van de Nationale Technologiestrategie (NTS) in acties en investeringen is iets dat ons allen bezighoudt. Holland High Tech is als coördinator van de KIA Sleuteltechnologieën met alle betrokken partijen aan zet om voor de 10 (sleutel)technologieën van de NTS actieagenda's te (laten) ontwikkelen. Ook de andere partners in ons hightech ecosysteem zijn aan het werk om hier zo snel mogelijk acties in te ontwikkelen en funding voor zeker te stellen. Zo ook Tech Champions tijdens een goedbezochte bijeenkomst in Nieuwspoort vandaag.  

Tech Champions, 10 CEO's van deeptech scale-ups die zich richten op de technologieën van de Nationale Technologiestrategie (NTS), gingen in Nieuwspoort in gesprek met leiders waaronder Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Constantijn van Oranje-Nassau (Techleap) en Tjark Tjin-A-Tsoi (TNO). Centraal stond het belang van deze bedrijven voor de verdienkracht van Nederland en de noodzaak van snelle en consistente beleidsmaatregelen.

Manifest met drie aandachtspunten

  • de stabiliteit van WBSO-regelingen
  • snelle besluitvorming bij subsidies en vergunningen
  • het samen durven nemen van risico's

Dit werd gevolgd door een interview voor BNR Digitaal met Johan Feenstra, CEO van SMART Photonics, en Ton van Mol, directeur van het Holst Centre. Zij lichten de drie belangrijke punten uit het manifest toe en willen hiermee de aandacht van de politiek trekken. In hun woorden: "Want we moeten nú investeren om over tien, twintig of zelfs dertig jaar de vruchten te kunnen plukken. De investeringen moeten zich richten op de tien kerntechnologieën die geformuleerd staan in de Nationale Technologiestrategie. Nederland moet aan de slag, en snel een beetje." 

Interview BNR Digitaal

Meer over Tech Champions

Nieuws Sleuteltechnologieën KIA Sleuteltechnologieën Nationale Technologie Strategie Valorisatie & Marktcreatie