Nieuws Visie 2030 MKB innovatie Valorisatie & Marktcreatie Diversiteit in tech Human Capital

Nederland beschikt over een aantal van de meest opwindende, innovatieve startups, snelgroeiende scale-ups en talent ter wereld, maar de Nederlandse technologie heeft een cruciaal punt bereikt. Hoewel het ecosysteem een onbeperkt potentieel heeft, is er een mentaliteitsverandering en focus nodig als we Nederland willen versterken als deep tech-krachtpatser op het wereldtoneel. Het is tijd om groot te denken en samen te handelen. Het State of Dutch Tech Report 2024 biedt een datagedreven overzicht van alle ontwikkelingen in de Nederlandse tech-sector in 2023, vergeleken met andere toonaangevende tech-ecosystemen.

Lees verder en download het rapport

Hoogtepunten

  • Het Nederlandse technologie-ecosysteem blijft sterk, maar vertoont tekenen van vertragende groei vergeleken met Groot-Brittannië en Frankrijk.
  • Technologiebedrijven hebben de aanwervingen vertraagd, maar de Nederlandse arbeidsmarkt blijft krap.
  • De afhankelijkheid van buitenlandse durfkapitaalfondsen voor financiering in een later stadium onderstreept de noodzaak van verbetering van de binnenlandse investeringen.
  • Het loonverschil tussen mannen en vrouwen blijft een urgent probleem in de Nederlandse technologiesector.
  • Nu investeerders zich steeds meer richten op deeptech, beschikken onderzoeksinstituten over een groot potentieel om waardevolle startups te creëren.
Nieuws Visie 2030 MKB innovatie Valorisatie & Marktcreatie Diversiteit in tech Human Capital