Nieuws Blog Human Capital Systeem Engineering

TINT Apeldoorn is de eerste techno hub voor inclusieve technologie van Nederland. In deze video gaan wij in gesprek met een deel van het consortium van TINT Apeldoorn: de Kennisalliantie Inclusie en Technologie, Lucrato, Saxion Hogeschool, IJssel Technologie en VDL Weweler.

Inclusieve technologie

Inclusieve technologie biedt ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om een baan te vinden en ze duurzaam inzetbaar te maken. Inclusieve technologie is heel erg belangrijk, omdat je met technologie complex werkt toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

''Inclusieve technologie kan helpen om een werkplek laagdrempeliger te maken zodat een werknemer toch complexe werkzaamheden uit kan blijven voeren'', aldus Tom Wijkamp (Coördinator Opleidingen, VDL Weweler).

Op bezoek bij TINT Apeldoorn

Het belang van de Learning community TINT

In de Learning Community TINT Apeldoorn werken onderwijs, technologie-experts, innovatiemakelaars sociaal werkbedrijven en werkgevers samen met de kennisalliantie Inclusie en Technologie om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden.

De missie van een TINT is dan ook om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van werk en meer mensen duurzaam inzetbaar te maken met behulp van slimme technologie. Met de hybride docenten van TINT Apeldoorn wordt de praktijk naar het onderwijs gebracht. Zowel de onderwijsinstellingen VDL Weveler als IJssel Technologie zullen daarmee betrokken blijven bij deze Learning Community. 

Leendert Bos, Kwartiermaker Kennisalliantie Inclusie en Technologie:

Een Learning community zoals TINT is belangrijk voor werkgevers omdat ze eigenlijk daar kunnen zien en leren en experimenteren hoe nieuwe technologie het werk toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. Dus werkgevers krijgen daarmee toegang tot een nieuwe doelgroep.''

Meer lezen over Learning Communities

Nieuws Blog Human Capital Systeem Engineering