nl

Sprekers EVENT 2023

Berend-van-Meer.jpg

Berend van Meer

Berend van Meer studeerde Elektrotechniek in Delft en behaalde in 2020 zijn doctoraat cum laude aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn onderzoek richtte zich op het meten en kwantificeren van het effect van medicijnen en ziekten op hartspiercellen, afkomstig van menselijke kweek. Voor zijn werk ontving hij de Hugo van Poelgeestprijs en een EIT Health PhD Transition Fellowship.

Berend is gepassioneerd door de combinatie van techniek en biologie, met name bij het ontwikkelen en implementeren van organen-op-chipsystemen. Als medeoprichter van het Organ-on-Chip Center Twente in 2019 en als bestuurslid van het Institute for human organ and Disease Model Technologies (hDMT) van 2021 tot 2022, heeft hij een significante bijdrage geleverd aan het domein 'Biomedische Productietechnology' binnen het Nationale Groeifonds programma NXTGEN HIGHTECH.

Sinds februari 2022 is Berend medeoprichter en Chief Technology Officer van Sync Biosystems, een bedrijf binnen de Demcon groep dat zich richt op het op de markt brengen en toepassen van organen-op-chip- en microfysiologische systemen.