nl

Innovatiemakelaars zetten zich in voor Innoflex

Nanotechnologie voor emissie-problematiek binnen de veehouderij 

Zou het innovatieve product PolluFix een oplossing kunnen bieden rond de emissie-problematiek van de landbouw en veehouderij en onder welke voorwaarden? Met innovatiemakelaars Xander Pieterse en Erwin Dolmans is Innoflex met deze vraag aan de slag gegaan. In de veehouderij ligt een urgente uitdaging voor de reductie van schadelijke emissies zoals methaan, fijnstof en niet in de laatste plaats ammoniak. Er zijn nog weinig oplossingen beschikbaar voor het laagdrempelig en kosteneffectief zuiveren of voorkomen van emissies bij stallen.

Gedurende een aantal weken zijn gesprekken gevoerd met veehouders, beleidsmakers, emissie- en veehouderij-deskundigen. De bedoeling was om kennis en begrip op te halen, nieuwe ideeën te toetsen en het netwerk rond InnoFlex te versterken. Dit om vervolgens een route te bepalen om het naar de markt te brengen voor de veehouderij.

Innoflex-Innovatiemakelaars-testimonial.jpg

Innoflex oprichter Kevin Lagarde als een van de finalisten in de competitie 'Most innovative student of the Netherlands'.

PolluFix Aero

InnoFlex produceert het innovatieve PolluFix Aero. Titaniumoxide wordt met behulp van nanotechnologie aangebracht op een folie. Onder invloed van licht en vocht fungeert deze stof als katalysator en neutraliseert het schadelijke deeltjes uit de omgevingslucht. Verder kan het aangebracht worden in verschillende ‘nano-structuren’ t.b.v. het vergroten van het raakvlak tussen de titaniumoxide en de lucht. Luchtvervuiling is vandaag de dag uitgegroeid tot een enorme bedreiging voor het welzijn van planten, dieren en mensen. De missie van InnoFlex is de luchtvervuiling in de hele wereld aan te pakken door gespecialiseerde folies te innoveren die luchtvervuiling kunnen afbreken en deze folies in massaproductie te produceren.

Belangrijke inzichten en veelbelovende resultaten

Een belangrijk inzicht was dat het oorspronkelijke idee niet zou werken en dus werd een oud idee van stal gehaald: die van de inzet van een luchtreiniging systeem gevuld met folie met nano-laagjes titaniumoxide. Rond dit idee is een plan opgesteld en nu, een jaar later, is de oplossing doorontwikkeld, op lab-schaal getest en onlangs ook getest in een Brabantse varkensstal. De resultaten zijn veelbelovend.

Bijval vanuit de veehouderijsector

Deze nieuwe toepassing van de technologie InnoFlex krijgt veel bijval vanuit de veehouderijsector en er wordt met veel nieuwsgierigheid naar gekeken. De oplossing zou op zichzelf kunnen staan, maar vooral ook een mooie aanvulling kunnen zijn op oplossingen die voorkomen dat schadelijke emissies worden gevormd. Het mooie is dat het eenvoudig te monteren en te demonteren is en toe te passen is in bestaande stallen.

Ook gratis advies?

Ook interesse in de gratis adviezen van een InnovatieMakelaar? We helpen je graag! Neem contact op met Ronald van Es.

Stuur een mail

Digital Twin technologie

Argaleo-IM-ers-foto.png

Lees artikel
Alle testimonials

InnovatieMakelaar Xander Pieterse

Xander is een business consultant met een brede achtergrond en legt hierdoor makkelijk verbindingen tussen de mogelijkheden van hightech en de kansen en uitdagingen in verschillende sectoren, zowel nationaal als internationaal. Hij is betrokken bij de bedrijfskundige ondersteuning van innovatie voor maatschappelijke uitdagingen van met name het MKB en startups.

InnovatieMakelaar Erwin Dolmans

Met zijn ervaring als veranderingsmanager bij MKB-bedrijven en corporate organisaties realiseert Erwin samenwerkingen tussen MKB-ers en externe partijen om nieuwe marktideëen te toetsen. MKB-ers en start-ups, in het domein van duurzaamheid en technologietransities, kunnen Erwin zijn expertise inzetten bij het verbreden van hun commerciële activiteiten.