Veiligheidstechnologie

Wat is de waarde voor de Nederlandse hightech industrie

Bescherming van de veiligheid van mensen en de samenleving bij geweld en in crisis- en rampsituaties. Nadruk op sensoren, cyberveiligheid en systeemoplossingen.

Wat doen wij als Holland High Tech

Holland High Tech ondersteunt de sector door het financieren van onderzoek en innovatie bij het vinden van de juiste partners binnen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. We leveren een bijdrage aan het internationale perspectief.

Roadmap Veiligheidstechnologie

In de Holland High Tech Roadmap 2020-2030 lees je hoe de veiligheidssector zich ontwikkelt de komende tien jaar. Deze roadmap is een visie van belanghebbenden op de R&D-behoeften van de Nederlandse sector tot 2030. Deze roadmap is bedoeld als leidraad voor doorontwikkeling voor de industrie en haar stakeholders en voor een ondersteunende strategie van de overheid om zo, gezamenlijk met het onderwijs, optimaal door te ontwikkelen en bij te dragen aan oplossingen in dit decennium.

Roadmap Veiligheidstechnologie

Top Sector HTSM
version 17 June 2022

Download hier

Contact

Vragen aan het roadmapteam?

Stuur een mail

Volg ons op YouTube

Bekijk onze video's over hightech innovaties en samenwerkingen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Go!

Roadmapteam Veiligheidstechnologie

Lukas Roffel
Lukas
Roffel (voorzitter)
Thales
Johan de Heer
Johan
de Heer
Thales
Frank van den Bogaart
Frank
van den Bogaart
TNO
Berry Vetjens
Berry
Vetjens
TNO
Jan Piet Barthel
Jan Piet
Barthel
NWO ENW
Eddy Flohr
Eddy
Flohr
Ministerie van Defensie
But Klaasen
But
Klaasen
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Innovatie

Innovatie is voor Nederland essentieel. We werken aan slimme technologieën om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken: Nederlandse oplossingen voor mondiale vraagstukken. Met technologische innovatie en unieke kennis, anticiperen we als land op zekerheid van werk en inkomsten in de toekomst. Holland High Tech vergroot de impact van innovatie. Ontdek meer over onze thema’s en onze (sleutel)technologieën.

Onze thema’s      De technologieën

Dit is een alt-tag

Industrial Robotics 

Een Learning community is een plek waar leren, werken en innoveren centraal staan én waar optimale samenwerking tussen beroeps- en hoger onderwijs, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen vorm krijgt. Holland High Tech maakt hierover een serie video's. Kijk hier video over de Industrial Robotics Learning Community waar AWL, Fieldlab Industrial Robotics, Perron038 en Hogeschool Windesheim werken aan de fabriek van de toekomst én aan een leven lang leren.

Naar de video

Video Learning community

Verslaafd aan Nederland: hoe creëren we afhankelijkheid?

We moeten niet alleen zo autonoom mogelijk zijn, maar ook zorgen dat de rest van de wereld op een aantal gebieden niet zonder ons kan. Hierover zijn zowel Marc Hendrikse, boegbeeld van Holland High Tech als Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, het eens tijdens de plenaire sessie van het Holland High Tech EVENT 2022.

Lees meer!

HHT EVENT 2022 meld je nu aan

Actuele dossiers

Wat speelt er in het ecosysteem? Blijf op de hoogte van de meest up-to-date ontwikkelingen in de topsector en ontdek de laatste hightechtoepassingen en lopende onderzoeken. 

Ga naar actuele dossiers