nl
Economische missie halfgeleiderindustrie naar Phoenix en Silicon Valley

Agenda

3 december 2023 - 8 december 2023
Extern evenement Phoenix (VS)

Economische missie halfgeleiderindustrie naar Phoenix en Silicon Valley

Ben jij (internationaal) actief in de halfgeleiderindustrie? Wil je meer weten over het innovatie ecosysteem en zakelijke kansen ontdekken in de Verenigde Staten? Neem dan deel aan deze economische missie naar Phoenix en Silicon Valley, van 3 tot en met 8 december 2023. 

Meer informatie

Minister-president Mark Rutte en de minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Micky Adriaansens, hebben het voornemen om deels bij de missie aan te sluiten. De voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, is zakelijk missieleider.

Programma

Deze economische missie vindt plaats van 3 tot 8 december 2023 in Phoenix en San Francisco.
Het missieprogramma bestaat uit algemene, en uit meer specifieke onderdelen. Brancheorganisaties als High Tech NL bereiden de bedrijfsbezoeken voor, zoals aan bedrijven in (geïntegreerde) fotonicatechnieken en in productie op chipontwerp en verpakking. Research & Development en gezamenlijke innovatie staan hierbij centraal. Sommige programmaonderdelen kunnen op hetzelfde moment plaatsvinden. In dat geval worden deelnemers gevraagd van tevoren een keuze te maken.

Voor wie? 

De missie is interessant voor start-ups, scale-ups, mkb, multinationals en kennisinstellingen die actief zijn in de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder op de volgende terreinen:

  • apparatuur en productie van halfgeleiders (zoals frontend, backend, verpakken en testen);
  • chip-ontwerp;
  • productieketen (of 'supply chain');
  • Research & Development.

Deelname staat alleen open voor Nederlandse organisaties die passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze economische missie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekenen daarom niet dat u automatisch toegelaten bent tot de economische missie.

Waarom deelnemen? 

Door deel te nemen aan deze Economische missie halfgeleiderindustrie naar Phoenix en Silicon Valley: 

  • krijg je toegang tot het innovatie ecosysteem van Phoenix en Silicon Valley. Wij bezoeken grote Amerikaanse bedrijven als Microsoft, NVIDIA, Stanford University, Intel, Applied Materials, Arizona State University, SEMI en Advanced Micro Devices (AMD).
  • kun je in contact komen met belangrijke Amerikaanse organisaties, partners, bedrijven en mogelijke klanten, in het bijzijn van de minister-president en de minister van EZK.
  • krijg je de mogelijkheid om samenwerkingsovereenkomsten of contracten te ondertekenen in het bijzijn van de minister-president en de minister van EZK.
  • krijg je inzicht in de zakelijke kansen op de Amerikaanse markt, vooral in de halfgeleiderindustrie.
  • kun je kennisdelen en samenwerken met deelnemers binnen (en buiten) de delegatie. 

Deelname en kosten

Geef je interesse aan voor de missie naar Phoenix en Silicon Valley. Dat kan tot uiterlijk 1 september 2023. Deelname aan deze missie kost € 950 per organisatie.

Ik heb interesse

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn