nl
HHT Roadmap Semiconductor Manufacturing Equipment

Agenda

31 mei 2024, 09:30 - 13:00
Holland High Tech evenement

HHT Roadmap Semiconductor Manufacturing Equipment

Eind 2023 werd de vernieuwde Holland High Tech Roadmap Semiconductor Manufacturing Equipment gepresenteerd. Tijdens het evenement op vrijdag 31 mei zal het roadmapteam een ​​update geven over de ontwikkelingen en nationale initiatieven rondom de roadmap van de afgelopen maanden.

Programma

09:30 – Welkom door Rogier Verberk van TNO

09:40 – Ongecontroleerde anomaliedetectie door Rob Snel van TNO
Beeldgebaseerde metrologie produceert steeds grotere hoeveelheden gegevens, maar de software om afwijkingen te detecteren vereist veel aanpassingen en is daarom vaak te duur om te implementeren. We werken aan onbewaakte datagestuurde methoden voor in-line gebruik om afwijkingen te detecteren die eenvoudig te implementeren zijn. Zelfs voor kleine batches.

10:15 – Update van de Holland High Tech programmering
Holland High Tech ondersteunt onderzoek in publiek-private projecten. Met een strategisch programma voor apparatuur voor de productie van halfgeleiders, aankomende calls en specifieke ondersteuning voor het MKB zijn er verschillende mogelijkheden voor bedrijven om deel te nemen. Ronald van Es van Holland High Tech en Wim van der Zande van ARCNL geven een update van de organisatie, activiteiten en HHT calls en strategisch programma.

10:45 – Pauze

11:00 – Het nationaal plan voor de Nederlandse halfgeleiderindustrie
Dit onderwerp gaat over het opstellen van ChipNL – Uniting the Dutch chip industry for a Sustainable future, een plan van en voor de Nederlandse halfgeleiderindustrie. Projectcoördinator Naomi Verstraeten vertelt over het ontstaan en de status van ChipNL. Frans List, werkpakketleider Equipment gaat in op de pijler Semiconductor Equipment.

11:30 – Chips Act Competence Centers en inhoudelijke workshop door Marieke Stokkelaar van ChipTech Twente
Binnen de EU Chips Act initiateiven hebben Competence Centers een belangrijke verbindende rol bij het verlenen van toegang tot pilotlijnen en het ontwerpplatform. Voor het Nederlandse centrum is, naast chipontwerp, apparatuur voor de productie van halfgeleiders gekozen als specialisatie met een focus op het aanbieden van diensten op het gebied van bedrijfsontwikkeling en supply chain-coördinatie. Tijdens deze workshop willen wij samen met bedrijven bepalen hoe het supply chain management binnen het Competence Center eruit moet zien. Met deze input gaan wij toewerken naar een technische dienst die aansluit bij de marktbehoefte.

12:20 Wrap-up

12:30 Lunch

Dit event is gezamenlijk georganiseerd door ASML, TNO en High Tech NL Semiconductors en ondersteund door Holland High Tech.

Aanmelden voor dit event is helaas niet meer mogelijk (capaciteit bereikt).

Roadmap Semiconductor Manufacturing Equipment

 

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn