nl
Industrial Sustainability Congres 2024

Agenda

9 april 2024
Holland High Tech evenement Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

Industrial Sustainability Congres 2024

The House of Technology organiseert op 9 april een interactief congres met als doel om een bijdrage te leveren aan het uitwisselen van ervaringen met het definiëren en implementeren van duurzaamheidsprojecten bij MKB+ maakbedrijven.

Meer informatie en aanmelden

Achtergrond

Duurzaamheid is een van de belangrijkste trends voor de jaren '20 van deze eeuw. Europa wil hierin een leidende rol nemen en bereidt verregaande wetgeving voor. Op de consumentenmarkt vinden we steeds meer voorbeelden van deze trend. In de maakindustrie zijn veel bedrijven nog zoekende naar mogelijkheden om te verduurzamen en tegelijkertijd de winstgevendheid te behouden. Intussen hebben de voorlopers met inspirerende voorbeelden laten zien dat duurzaamheid en winstgevendheid wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Er zijn zelfs berichten dat duurzaamheid ook voor een maakbedrijf kan bijdragen aan een beter imago en dat zij daardoor belangstelling vanuit de markt ontvangen. Duurzaamheid is geen hype maar een trend die verankerd zal worden in wetgeving en waar de maakindustrie dit decennium een omslag in zal moeten maken. Met dit interactieve congres wil The House of Technology een bijdrage leveren aan het uitwisselen van ervaringen met het definiëren en implementeren van duurzaamheidsprojecten bij MKB+ maakbedrijven.

Dit is een netwerkactiviteit gericht op het bevorderen van netwerken en kennisdeling tussen het MKB via het MIT-programma van Holland High Tech.

Lees meer over het MIT-programma

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn