nl
Weekend van de Wetenschap 2024

Agenda

5 oktober 2024 - 6 oktober 2024
Extern evenement

Weekend van de Wetenschap 2024

Ieder jaar staat het eerste weekend van oktober in het teken van de wetenschap en technologie. Tijdens Weekend van de Wetenschap, dit jaar op 5 en 6 oktober, openen deelnemers in het hele land
gratis hun deuren om een jong, enthousiast en nieuwsgierig publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van technologie en wetenschap. Het landelijke Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie en aanmelden

Waarom wordt Weekend van de Wetenschap georganiseerd?

Weekend van de Wetenschap is er om jong en oud op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Waarom deelnemen?

Door jouw organisatie open te stellen voor publiek, laat je zien hoe belangrijk wetenschap en technologie zijn. Tegelijkertijd deel je de missie en boodschap van jouw organisatie met een breed, divers publiek. Het is een kans om te laten zien waar je organisatie trots op is én
wetenschap en technologie toegankelijk te maken voor iedereen.

Wat houdt deelname in?

Organiseer een publieksactiviteit tijdens Weekend van de Wetenschap, die geschikt is voor kinderen tussen 8-14 jaar. De invulling hiervan bepaal je als organisatie zelf. Er is van alles mogelijk: van proefjes, experimenten en workshops tot gastsprekers en rondleidingen.

Volg ons!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn