Automotive Duurzaamheid Klimaat Luchtvaart MKB Mobiliteit Nieuws

Landelijk is er veel gebeurd rondom batterijtechnologie, zo wordt er gewerkt aan het opstellen van een Nationale Actieagenda en wordt er gewerkt aan een voorstel voor een Nationaal Groeifonds. Om deze landelijke aanpak verder vorm te geven slaan Brainport Development, RAI Automotive Industry NL en regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de handen ineen. Samen verhogen ze de capaciteit en daarmee het aanwezige vermogen. Met deze uitbreiding wordt het Battery Competence Center omgedoopt tot Battery Competence Cluster – NL.

Bron: Battery Competence Center

Op 17 januari tekenden Brainport Development, RAI Automotive Industry NL en Oost NL een samenwerkingsovereenkomst waarin de partners hun gezamenlijke inzet en capaciteit in het programmabureau bevestigden. Oost NL sluit zich nu officieel aan bij het Battery Competence Cluster – NL en zet capaciteit en middelen in om de ambities waar te maken.

Theo Föllings, Director Business Development bij Oost NL: “Vanuit Oost NL pakken we het onderwerp ‘Batterijsystemen voor netstabilisatie’ op. Oost-Nederland heeft een sterk cluster van bedrijven op dit gebied. Ons doel is om dit landelijk te ontwikkelen. Daarom staan ook de andere acht regionale ontwikkelingsbureaus achter ons om bij te dragen aan de ontwikkeling van dit ecosysteem.”

Lees het volledige artikel

Automotive Duurzaamheid Klimaat Luchtvaart MKB Mobiliteit Nieuws